Вхід | Реєстрація

Підсумки зими: тепло й майже без снігу

Підсумки зими: тепло й майже без снігу

Цьогорічна зима своєю погодою приємно здивувала українців та інших європейців. Тепла погода дала можливість використати мінімум газу та електрики для опалення і при цьому не мерзнути.

Як повідомили редакцію фахівці кобеляцької метеостанції, кожен із трьох зимових місяців зими був значно тепліший за кліматичну норму.

У грудні середньомісячна температура повітря становила 0,3 градуса із плюсом. При цьому кліматична норма для цього періоду — два градуси із мінусом. Лише  перша декада першого зимового місяця була холодною. А от друга і третя були теплішими за норму на 3-4 градуси.

Найнижча температура повітря сягнула  —10, 9, на ґрунті —  —16,4. У другій декаді була зафіксована найвища температура —  + 11,6. Опадів випало 47,1 міліметрів, при нормі 41. Сніговий покрив тримався лише шість днів.

Середня температура в січні склала  —1,4 при нормі —3,6. Показник градусника опускався не нижче, ніж до  —13,8. Тобто, великих морозів не було. А ось опадів випало дуже мало, лише 12,4 міліметра при нормі 43. Третя декада січня взагалі була абсолютно сухою.

Лютий теж виявився дуже теплим. Середня температура — 1,1 з мінусом. Норма  — 2,7  з мінусом. Найнижча температура —   —12,8. А найвища — 7,1 з плюсом. Опадів випало 33 міліметри, що на 1 міліметр більше норми.

Із сніговим покривом було 11 днів. Але той сніг практично не затримувався, вночі падав, а вранці танув.

Метеорологи фіксують, що після теплої зими настала рання весна. І вже 10 березня вони відрапортували про відновлення вегетації озимої пшениці.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2023, 10:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації