Вхід | Реєстрація

Перші компенсації за зруйноване житло українці можуть отримати в травні

Перші компенсації за зруйноване житло українці можуть отримати в травні

Українці можуть отримати перші компенсації за зруйноване або пошкоджене внаслідок російської агресії житло вже в травні.

Про це розповіла заступниця керівника фракції "Слуга народу", голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За її словами, з моменту набрання чинності закону "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації" (№7198), Кабінету Міністрів надається рівно два місяці, щоб розробити всі необхідні нормативно-правові акти для його реалізації.

Вона зауважила, що реєстр пошкодженого житла поповнюватимуть як громадяни, так і громади: "З одного боку громадяни подаватимуть через Дію інформаційні повідомлення про зруйноване або пошкоджене майно, через ЦНАПи, через центри соціального захисту, за допомогою нотаріусів. З іншого боку цей реєстр буде наповнюватися не тільки щодо житла, а загалом стосовно всіх зруйнованих об‘єктів з боку громад".

Для виплати компенсацій будуть використовуватися кошти Фонду з ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, який створено минулого року. Фонд вже отримав 17 мільярдів гривень - здебільшого це арештовані гроші "дочки" Сбербанка РФ. Окрім того, за словами Шуляк, на 2023 рік державним бюджетом передбачено фінансування цього Фонду в розмірі 52,5 млрд грн.

"Ми очікуємо, що до Фонду також буде направлений і прибуток Національного банку України, про що раніше говорив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Ідеться про 35,5 мільярда гривень", — додала народна депутатка.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2023, 17:14 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації