Вхід | Реєстрація

Кобеляцький суд розглядатиме справу Коломієць

Кобеляцький суд розглядатиме справу Коломієць

Кілька тижнів тому ми повідомляли про те, що Кобеляцька міська рада звернулася до правоохоронних органів із проханням перевірити законність дій уже колишнього керівника місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги Любові Коломієць. Зараз уже відомо, що ця ситуація отримала продовження.
Нагадаємо, що наприкінці лютого в «ЕХО»  була розміщена публікація під назвою «Міськрада і поліція шукатимуть у лікарні корупцію».

У ній ішлося зокрема про таке:

— Комісія Кобеляцької міської ради, на чолі з профільним заступником, поїхали в лікарню, аби ознайомити Джевелу із зміненим пунктом розпорядження. І в процесі перебування в закладі дізналися, що екс-головний лікар Любов Коломієць продовжує працювати. Звичайно ж, не керівником закладу.

Виявилося, що в  грудні Любов Коломієць ввела штатну одиницю лікаря-методиста.

Потім 22 лютого 2022 року Любов Коломієць своїм розпорядженням призначила себе на посаду лікаря-методиста. Працювати мала на 0,25 службового окладу.
А 24 лютого, за кілька годин до того, як Любові Коломієць повідомили про те, що з нею не будуть продовжувати контракт, вона перевела себе, як методиста, на повний оклад.

Відділ по запобіганню корупції, який діє в Кобеляцькій міській раді, зобов’язаний виявляти можливі порушення відповідного законодавства та направляти сумнівні документи на перевірку до уповноваженого органу Національної поліції.

Тому міська рада на письмовий запит отримала копії відповідних наказів головного лікаря Коломієць з метою подальшої перевірки уповноваженими органами. Вони вивчатимуть документи на предмет виявлення в діях екс-керівника корупційних діянь. Мова йде про можливий конфлікт інтересів при прийнятті Любові Коломієць самої себе на посаду в ПМСД.

Поліцейські взялися за перевірку цієї інформації. І ось зараз стало відомо, що на сайті судовї влади  є справа за номером 532/617/23. Розглядатиме її Кобеляцький районний суд, конкретніше — голова суду Ірина Омельченко. Є 4 адміпротоколи щодо порушення вимог у сфері запобіігяя кофліту інтересів. Особою, яка притягується до адміністративної відповідальності, вказана Коломієць Любов Афанасіївна. Предмет позову — порушення вимог щодо запобіганню конфлікту інтересів. Тобто, у поліцейських теж є сумніви щодо законності призначення на одну з посад у лікарні, котре зробила Любов Коломієць, спочатку створивши посаду, а потім призначивши на неї себе саму.

Перше судове засідання по цій справі призначене на 7 квітня.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2023, 12:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації