Вхід | Реєстрація

На Полтавщині чоловік біля могили на цвинртарі виявив гранати

На Полтавщині чоловік біля могили на цвинртарі виявив гранати

До сектору поліцейської діяльності №1 (смт Шишаки) Миргородського районного відділу 6 квітня, близько 14-ї години, надійшло повідомлення від місцевого жителя про кілька небезпечних предметів, виявлених під час прибирання на цвинтарі одного із сіл Шишацької тергромади.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції, оперативні працівники, спеціалісти-криміналісти та екіпаж сектору реагування патрульної поліції. Правоохоронці обстежили територію та вилучили імовірні боєприпаси.

Михайло Антоненко, т.в.о начальника сектору поліцейської діяльності № 1, повідомив:

«Біля надгробка одного з поховань слідчі та спеціалісти-криміналісти, з дотриманням вимог безпеки, вилучили два предмети схожі на бойові гранати «РГД» та декілька пострілів до гранатомета типу «ВОГ-25». Вилучені вибухонебезпечні предмети спрямовані на експертне дослідження».   

За даним фактом слідчими поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) Кримінального кодексу України. Тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного обігу зброї. 

Поліція Полтавщини закликає громадян бути обережними та дотримуватися правил безпеки у випадку виявлення підозрілих предметів:

  • У жодному разі не чіпайте його.
  • Відійдіть якомога далі від підозрілого предмета.
  • Негайно повідомте про знахідку до поліції (102) та ДСНС (101).
  • Попередьте перехожих про можливу небезпеку.
  • Дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть місце підозрілого предмета.

Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2023, 10:39 | Шишаки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації