Вхід | Реєстрація

На Полтавщині презентували чотиритомник творів Василя Симоненка

На Полтавщині презентували чотиритомник творів Василя Симоненка

У Новооржицькій громаді, на батьківщині видатного українського письменника Василя Симоненка, презентували чотиритомник його творів. Збірка побачила світ у лютому цього року у видавництві «Фоліо». Вона включає такі томи: публіцистику, дитячі твори,  прозу та поезії. Збірку творів передали до музею-садиби Василя Симоненка й Тарандинцівської загальноосвітньої школи імені В.А. Симоненка.

«Дякую територіальній громаді, адміністрації школи, що зберегли пам'ять про Василя Симоненка. Підтримують цей чудовий музей і садибу. Дякую Олександру Віталійовичу, видавцеві «Фоліо», що прибув на Полтавщину для презентації книги. Реалізація цієї ідеї в наш час є важливою, –  наголосив заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексій Бруслик. – Береш до рук будь-яке з видань митця і можеш обрати те, що важливо саме для тебе, тут і зараз. Сьогодні декламували багато поезій Симоненка, які є  актуальними.  Хоча б слова: «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя». Прямо чи опосередковано це стосується наших воїнів, які знаходяться на фронті».

Генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький зауважив, що видання збірки – частина великого проєкту, в який входять письменники й поети, які не заслужено мало друкувалися в радянські часи або були вбиті радянською владою. У цій серії одночасно разом із Симоненком вийшли книги Михайля Семенка, Ґео Шкурупія, Майка Йогансена, Івана Багряного.

«Після цього видання планується видати великий однотомник, в який заберемо всі чотири книжки, – сказав Олександр Красовицький. – Для мене дуже важливо, що на батьківщині люблять, цінують, плекають творчість та пам'ять про Василя Симоненка. Бажаю усім присутнім, щоб ми жили в мирній Україні й зустрілися тут для чергової презентації іншого видання».

Чотиритомник вийшов накладом у 1000 примірників.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2023, 11:48 | Оржиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації