Вхід | Реєстрація

Хакер викрав біткоїни у ФСБ та передав їх на ЗСУ

Хакер викрав біткоїни у ФСБ та передав їх на ЗСУ

Таємничий хакер зламав криптогаманці, які контролювали ФСБ та розвідка Російської Федерації.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з помиланням на видання CoinDesk.

Два зламаних хакером криптогаманці були пов'язані з атакою на американську IT-компанію Solarwinds у 2020 році, через яку постраждали понад 200 організацій. У США її вважають однією з найсерйозніших, що призвела до витоку даних із низки американських відомств.

Ще один криптогаманець використовували для оплати серверів, задіяних у кампанії дезінформації під час президентських виборів у США в 2016 році.

За кілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну хакер знищив біткоїни на 300 тис. доларів, що зберігалися в цих криптогаманцях. З початком великої війни він став пересилати криптовалюту в гаманці, які український уряд відкрив для збору коштів на боротьбу з російською агресією.

"Ця людина могла проникнути в структуру хакерів, які працюють на росію, або могла бути співробітником російських спецслужб, яка перейшла на іншу сторону", – йдеться у звіті Chainalysis.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2023, 11:16 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації