Вхід | Реєстрація

Обленерго вбило коня

Обленерго вбило коня

Мешканець Волинської області хоче стягнути з «Волиньобленерго» через суд гроші за матеріальну та моральну шкоду. Зі слів чоловіка, він їхав на підводі, зненацька впав електричний провід і вбив його кобилу. Сталося це в селі Холопичі.

У суді чоловік розповідав, що у «Волиньобленерго» відмовилися відшкодовувати повну вартість загиблої тварини.

Нещодавно в суді допитували свідка подій у Холопичах — сусіда позивача. Він один із тих, хто допомагав Юрію Ковальчуку вантажити загиблу кобилу. Виявляється, у тварини було перерізане горло. Це перше, що помітили енергетики, коли приїхали на місце.

«Працівники обленерго підтвердили, що вони приїхали, побачили кобилу, кров і перерізане горло. І надали фото», — звернув увагу суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко.

Сам позивач у цій історії спочатку навіть словом не обмовився про те, що кобилі перерізали горло. Взявся жалітися: обленерго відмовило йому компенсувати повну вартість тварини — 25 тисяч гривень.

«Кінь впав. Я зліз із підводи. Підійшовши до коня, я побачив, що він віддавав останній подих. Я побачив дріт, який лежав на коневі, почав другого коня випрягати», — зазначив Юрій Ковальчук.

Хто і коли приставив ніж до горла коня, розказав свідок Петро Мажула: «Коли перевертали кобилу, то почала носом текти кров. Колега Юри сказав перерізати горло, щоби витекла кров».

У відзиві «Волиньобленерго» з посиланням на інформацію від ветлікарні в Локачах зазначено, що Юрій Ковальчук звернувся до ветеринарної клініки через два тижні після смерті кобили. Хотів отримати заключення про те, що тварина загинула від ураження електричним струмом. Проте інформацію про місце захоронення кобили чоловік не надав.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2023, 20:22 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації