Вхід | Реєстрація

Із краснянами зустрінуться. Але пізніше

Із краснянами зустрінуться. Але пізніше
Буде висновок — буде й розмова

Жителі Красного і Грицаївки звернулися до керівництва громади із листом, у якому прохають скасувати рішення щодо виділення землі під майбутній об’єкт поводження із твердими побутовими відходами. Люди побоюються ризиків, пов’язаних із можливим початком роботи полігону чи станції по сортуванню сміття.

Про те, що міські депутати проголосували за те, щоб надати дозвіл комунальному підприємству «Водоканал Плюс» на виготовлення технічної документації для відведення земельної ділянки поряд із селом Красне для можливого відкриття там об’єкту поводження із твердими побутовими відходами, у народі — сміттям, ми вже повідомляли в статті під назвою «Звалище «повзе» до Кобеляк» від 26 березня 2023 року.

А через кілька днів редакція повідомила про реакцію на рішення депутатів чистини жителів села Красне. Стаття від 7 квітня мала назву «Наші збори — щоб Кобеляк тут не було».

Потрібно відзначити, що жителі Красного, м’яко кажучи, без ентузіазму сприйняли перспективу появи поряд із селом потенційного звалища. Адже саме так громадяни сприймають будь-який об’єкт, на якому чи то складують, чи сортують і переробляють сміття.

Потім інформаційний шум дещо стих. Та ось на сесії Кобеляцької міської ради про проблему нагадав депутат Микола Андрієнко.

Микола Іванович повідомив, що до міських депутатів із листом звернулися жителі Красного та Грицаївки. Вони просять скасувати попереднє депутатське рішення про надання дозволу на виготовлення документів на землю.

Андрієнко поцікавився, чому розгляду листа від краснян немає в порядку денному сесії.

Василь Фещенко відповів, що звернення буде розглянуте в «Різному». На що Андрієнко зауважив, що в такому разі депутати не зможуть прийняти яке-небудь рішення.

Тут «увімкнулася» юрист міської ради Аліна Деркач. Вона нагадала, що саме депутатська комісія, в тому числі і Микола Андрієнко, мали підготувати потенційний проект рішення. А якщо немає проекту, то не буде й рішення.

Кілька хвилин тривала дискусія. Зрештою, Андрієнко резюмував:

— Ми із вами на різних мовах говоримо.

Звичайно ж, про листа краснян згадали. Коли всі основні питання порядку денного вже розглянули, Василь Фещенко проінформував колег-депутатів про наявність такого звернення. За його словами листа підписали чимало жителів Красного і Грицаївки. Точну кількість підписантів він не озвучував.

Після цього нагадав, що міська рада не має права скасувати своє ж рішення. Це — прерогатива суду.

Із місця підвівся депутат Анатолій Таранушич. Він зауважив:

— Я розумію, що ми не можемо скасувати це рішення. Але ми маємо розуміти, що збурення серед людей є. Вони стурбовані. Вважаю, що до людей потрібно їхати і говорити з ними, пояснювати, що відбувається.

Василь Фещенко погодився, що до людей в Красне і Грицаївку потрібно виїжджати. Але підкреслив:

— От давайте поміркуємо разом. Що ми зараз будемо пояснювати і розповідати людям? Ми ще ж навіть не знаємо, чи погодять державні служби технічну документацію. Можливо, там є ряд факторів, що не дозволяють відкривати такі об’єкти. Наскільки мені відомо, зараз державні служби, в тому числі й екологічна інспекція, і вивчають, чи взагалі можна на тій землі відкривати об’єкти поводження із відходами.

Завідуючий земельним відділом міськради Віталій Миркало підтвердив, що технічна документація зараз проходить низку експертиз.

Вочевидь, краснянам доведеться почекати. Якщо екологи та інші контролери «дадуть добро» на відведення землі під об’єкт поводження з відходами, тоді до них і поїдуть делегації з Кобеляк.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2023, 18:43 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації