Вхід | Реєстрація

21 куб води на 107 «квадратів»

21 куб води на 107 «квадратів»

Саме таку кількість води довелося витратити кобеляцьким «деесенесникам»  для того, щоб ліквідувати пожежу, що спалахнула в будівлі, де розміщується місцевий підрозділ Держпродспоживслужби.

Як розповіли вже в понеділок, 22 травня, співробітники Держпродспоживслужби, про загорання просигналізували спеціальні датчики, що встановлені в будівлі. Диспетчер охоронної фірми отримав повідомлення про задимлення. Він миттєво просигналізував про небезпеку в місцевий підрозділ ДСНС. Це сталося о 21-й годині 59 хвилин 20 травня.

Коли на місце події  буквально через 10 хвилин почали прибувати самі співробітники Держпродспоживслужби, яких теж повідомили про небезпеку, там уже працювали пожежні. Вогнеборці прибули на місце десь через 4-5 хвилин.

Саме завдяки встановленій протипожежній сигналізації та оперативному реагуванню усіх служб, будівлю вдалося врятувати. Вогнеборцям довелося вилити на дах та стіни будівлі площею в 107 квадратних метрів аж 21 кубометр води. Працювали 15 чоловік особового складу 7-ї державної пожежно-рятувальної частини. Більше того, пожежним довелося виїжджати на місце події ще й у понеділок, 22 травня. Адже було зафіксоване повторне задимлення.

Потрібно нагадати, що будівля була зведена ще в 1937 році. Колись там розташовувалася станція штучного осіменіння корів. До ста років їй залишалося достояти зовсім небагато.

Як, коли і хто буде відновлювати, наразі ще не відомо. Будуть вирішувати на рівні керівництва Полтавського обласного управління Держпродспоживслужби. Представники управління з ранку понеділка протягом цілого дня перебували в Кобеляках.

Також у будівлі, що горіла, працювали і експерти ДСНС. Вони мають встановити причини загорання. Як це буває завжди, до проведення усіх досліджень експерти жодних версій не висувають і не коментують.

Сам кобеляцький підрозділ Держпродспоживслужби   продовжує діяльність у штатному режимі. Адже комп’ютерне обладнання та документацію вдалося врятувати, частину меблів — теж. А співробітники розмістилися в іншій будівлі, що знаходиться неподалік на тій же вулиці Небесної сотні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2023, 16:18 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації