Вхід | Реєстрація

На Полтавщині планують створити Центр стресостійкості

На Полтавщині планують створити Центр стресостійкості

29 травня відбулася онлайн-зустріч заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика та працівників структурних підрозділів із представниками Ізраїльської коаліції по роботі з травмою щодо створення в області Центру стресостійкості.

Уряд Ізраїлю готовий фінансувати появу таких центрів по всій Україні. В Києві подібна установа вже запрацювала, також триває робота з організації центрів у Харківській, Тернопільській, Одеській областях. До них бажають приєднатися Полтавщина й Миколаївщина.

Директор міжнародних проєктів Israel Trauma Coalition Макс Голденберг розповів про концепцію створення центрів стресостійскості безпосередньо в Ізраїлі.

«Уже більше 15 років центри стресостійкості діють по всій країні, їх 12, вони знаходяться в місцях, де щодня виникає загроза терористичних атак, – розповів Макс Голденберг. – Центр стресостійкості – це не про приміщення, це концепція допомоги населенню. Причому робота центрів фокусується не на якусь конкретну категорію людей, а покликана допомогти психологічно абсолютно кожному жителю».

Учасники наради обговорили з міжнародними партнерами співпрацю за такими напрямами:

  • навчання технікам кризової допомоги, що необхідні при роботі з населенням під час та після війни;
  • підготовка місцевих команд першої емоційної допомоги;
  • підвищення рівня загальної психологічної стійкості, здатності справлятися зі стресовими ситуаціями жителів області.

Надалі навчання з Ізраїльською коаліцією по роботі з травмою продовжать учасники сформованих груп, до складу яких увійдуть фахівці різних сфер: практичні психологи, спеціалісти психологічних служб, вчителі, рятувальники, представники силових структур, медики, працівники ЦНАПів та інші.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2023, 16:34 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації