Вхід | Реєстрація

На Полтавщині створили ландшафтний заказник місцевого значення «Федорівський»

На Полтавщині створили ландшафтний заказник місцевого значення «Федорівський»

30 травня депутати Полтавської облради підтримали рішення про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Федорівський». Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик.

«Розширюємо території природно-заповідного фонду Полтавщини. Відсьогодні в області на один заказник стало більше, – розповів Олексій Бруслик. – «Федорівський» створений, щоб зберегти місцеві природні комплекси, їхнє біотичне різноманіття, популяції рідкісних видів флори і фауни, долинно-терасовий ландшафт лісостепової зони й лучного степу».

Заказник розташований у Ланнівській громаді Полтавського району, в заплаві річки Орчик. Займає площу 19 га і має особливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне значення.

Новий заказник налічує щонайменше 120 видів рослин. Один вид занесено до Червоної книги України та три вважають регіонально рідкісними. Є представники шести екологічних комплексів птахів, що свідчить про цінність території як ділянки відтворення популяцій птахів і місця відпочинку під час міграцій.

11 видів ссавців дослідженої території (козуля, кабан, куниця кам’яна та лісова, ласка, білозубка, кутора, мідиці мала та звичайна, заєць русак і вивірка) за Бернською конвенцією підлягають охороні як рідкісні види континенту. 8 видів (вовк та всі види кажанів) підлягають особливій охороні.

Ланнівська сільрада до 1 січня 2024 року має організувати розробку проєкту землеустрою щодо встановлення меж ландшафтного заказника і відповідних знаків та спільно з землевласниками забезпечити охорону й збереження території ПЗФ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2023, 10:07 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації