Вхід | Реєстрація

На Кобеляччині чоловіка покусала лисиця хвора на сказ

На Кобеляччині чоловіка покусала лисиця хвора на сказ

До Кобеляцької дільниці ветеринарної медицини, що входить до структурного підрозділу Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, 31 травня 2023 року надійшло повідомлення про загибель лисиці, що попередньо нанесла покус мешканцю села Бережнівка, Білицької селищної територіальної громади Полтавського району.

Фахівцями Кобеляцької дільниці ветеринарної медицини створено комісію та здійснено виїзд на місце події для проведення епізоотичного обстеження, відбору патологічного матеріалу та направлення його до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ, а також проведення необхідних ветеринарно-санітарних заходів згідно чинної Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженою наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 15 березня 1994 року №5, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 31 березня 2004 року №54/263.

Відповідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області 31 травня 2023 року підтверджено захворювання лисиці на сказ.

Кобеляцькою дільницею ветеринарної медицини Полтавської районної дільничної лікарні ветеринарної медицини Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та Полтавським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області підготовлено необхідні матеріали та ініційовано засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полтавській районній військовій адміністрації (далі – ДНПК при Полтавській РВА).

Рішенням ДНПК при Полтавській РВА за № 3 від 31 травня 2023 року встановлено карантинні обмеження та оголошено неблагополучною територію села Бережнівка, Білицької селищної територіальної громади Полтавського району. До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Бутенки, Вітрова Балка, Вишневе, Зелене, Золотарівка, Колодяжне та Чумаки Полтавського району.

У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини проводяться БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні. Закликаємо місцевих мешканців та власників домашніх тварин надати своїх тварин для проведення вакцинації, адже сказ – це надзвичайно небезпечне вірусне захворювання тварин та людей, яке викликає розлади центральної нервової системи та закінчується загибеллю.

Сказ невиліковний, тому найкраща профілактика цієї хвороби – це проведення щорічної профілактичної вакцинації ваших домашніх улюбленців.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2023, 10:20 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації