Вхід | Реєстрація

У Полтаві готуються до відкриття модульного містечка

У Полтаві готуються до відкриття модульного містечка

У обласному центрі, поряд із одним з медичних закладів, майже завершилися роботи з облаштування модульного містечка. Незабаром розпочнеться заселення внутрішньо переміщених осіб.

Модульне містечко складається з 6 модульних боксів, у яких створено всі умови для проживання. Вони розраховані на поселення 432 осіб.

Зі слів заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика, у області продовжують проживати близько 188 тисяч вимушених переселенців. Восени минулого року  польські партнери запропонували надати модульні будиночки для областей, котрі прийняли найбільшу кількість переселенців. У березні був підписаний Меморандум між Фондом міжнародної солідарності, Полтавською ОВА та обласною радою стосовно передачі цих будиночків. Роботи в межах проєкту тривали з грудня минулого року.

Загалом отримали 240 модулів. Змонтували 6 будиночків, які складені з цих модулів. Кожний будиночок — це 40 модулів, з яких 18 — житлові. Інші — це душові (жіночі та чоловічі), туалети (жіночі та чоловічі), кухні та дитячі кімнати.

Також у модульному містечку було дообладнано приміщення двох пралень. Кухні обладнані електроплитами та вентиляцією. Для забезпечення комфортного проживання у модулях встановили кондиціонери, системи водопостачання та каналізації, WI-FI, відеокамери спостереження.

Заселення мешканців до модульного містечка відбудеться вже найближчим часом.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2023, 18:29 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації