Вхід | Реєстрація

Агровиробники з успіхом використовують сорти озимої пшениці Полтавської селекції

Агровиробники з успіхом використовують сорти озимої пшениці Полтавської селекції

14 червня 2023 року на дослідному полі Полтавського державного аграрного університету, яке знаходиться в селі Бричківка, відбувся День поля.

В. о. директора Департаменту агропромислового розвитку Олег Палій та ректор Полтавського державного аграрного університету Валентина Аранчій розповіли, що в умовах експортно-орієнтованого розвитку агропромислового виробництва розвиток селекції набуває все більшого значення. Це дозволило створити сорти культур, які поєднують в собі високий потенціал урожайності та якості зерна.

На даному заході обговорювалися питання стану і перспектив розвитку селекції польових культур, напрями селекції пшениці озимої та гороху зернового, сучасні технології підготовки насіння.

Завідувач кафедри селекції, насінництва та генетики, керівник науково-виробничого підрозділу селекції і насінництва польових культур, доктор сільськогосподарських наук Полтавського державного аграрного університету Володимир Тищенко розповів про результати та досягнення Полтавської селекції сортів озимої пшениці, гороху та проса. Зазначив, що на сьогодні більше двох десятків сортів успішно впроваджені у виробництво.

Під час проведення заходу учасники мали змогу оглянути посіви сільськогосподарських культур на демонстраційних полях, ознайомитися з найсучаснішими технологіями вирощування та отримати вичерпні роз’яснення із заданих питань.

Головним завданням науковців на сьогодні є за будь-яких навколишніх обставин продовжувати удосконалюватися професійно, розвивати нові зв’язки та наукові проєкти на благо розвитку української науки.

Агровиробники області з успіхом використовують сорти озимої пшениці Полтавської селекції, результати дослідів щодо технологій вирощування сільськогосподарських культур. Як наслідок, протягом останніх 15 років область займає передові позиції в державі по валовому виробництві основних сільськогосподарських культур.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2023, 13:30 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації