Вхід | Реєстрація

У видавництві «Полтава» почали повертати зарплатні борги

Як повідомлялося, Національна служба посередництва і примирення 16 березня зареєструвала колективний трудовий спір між найманими працівниками та правлінням ВАТ «Видавництво «Полтава». Зокрема, була зареєстрована вимога найманих працівників: виплатити їм заборговану заробітну плату за вересень—грудень 2009 року та січень—лютий 2010 року в розмірі 297 тис. грн.
Факт реєстрації колективного трудового спору та взаємодія відділення НСПП у Полтавській області зі сторонами конфлікту спонукали правління ВАТ «Видавництво «Полтава» розпочати погашення заборгованої заробітної плати. Згідно з повідомленням голови профкому видавництва Наталії Калініченко, станом на 22 березня вимога найманих працівників частково виконана.
Сплачена заборгована зарплата за вересень, жовтень, листопад і грудень 2009 року в сумі
160,4 тис. грн. Для повного виконання вимоги належить виплатити заборгованість за січень—лютий 2010 року в сумі 136,6 тис. грн.
Авторитет Національної служби посередництва і примирення спонукав правління ВАТ «Видавництво «Полтава» здійснити й інші обов'язкові виплати. Так, сплачена заборгована заробітна плата звільненим у 2009 році працівникам, погашена частина заборгованих платежів до Пенсійного фонду в сумі 60 тис. грн. Загалом, за повідомленням голови правління ВАТ «Видавництво «Полтава» Олександра Череди, протягом 19 та 22 березня 2010 року виплачено заробітної плати на суму 276,4 тис. грн. Відділення НСПП у Полтавській області продовжує сприяти сторонам колективного трудового спору в безумовному вирішенні вимоги найманих працівників.
Національна служба посередництва і примирення — постійно діючий орган для врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів), утворений Президентом України в 1998 році відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». Відділення НСПП у Полтавській області розташоване за адресою: місто Полтава, пров. Шкільний, 4.

Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 12:55 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації