Вхід | Реєстрація

На Полтавщині до вищих військових навчальних закладів направлено більше 500 кандидатів

На Полтавщині до вищих військових навчальних закладів направлено більше 500 кандидатів

Територіальним центром комплектації та соціальної підтримки Полтавської області цього року відібрано та направлено на навчання до військових вищих навчальних закладів понад 500 кандидатів, з них 25% – жінки. Про це на брифінгу в офіційному медіацінтрі Полтавщини розповів заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Владислав Литовченко. Ще понад 100 юнаків і дівчат будуть навчатися у військових коледжах сержантського складу.

– Для курсантів навіть в умовах постійних ракетних обстрілів з боку країни-терориста створені безпечні умови навчання: виші максимально розосереджені, обладнані надійними укриттями, курсанти не перебувають постійно на місці дислокації закладу, – зауважив Владислав Литовченко.

Навчання у військових вишах безплатне. Не сплачують курсанти й за проживання, харчування та забезпечення одягом і спорядженням. По закінченню навчання роботу шукати самотужки не доведеться, адже кожного офіцера відразу призначають на посаду. Крім того, у виші опанувати можна не лише спеціальності танкіста чи артилериста, можна здобути професію юриста, перекладача, журналіста, фінансиста, зв’язківця тощо.

Працюють в ТЦК та СП і над адаптацією звільнених зі служби за різних обставин військовослужбовців.

– Співпрацюємо з Полтавським обласним центром зайнятості: вони мають цікаві пропозиції щодо видачі ваучерів для оплати за навчання, надання фінансової допомоги для започаткування власної справи, адресно пропонуємо працевлаштування, – повідомив заступник начальника  Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2023, 13:57 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації