Вхід | Реєстрація

У Кобеляках провели найвеселіші змагання

У Кобеляках провели найвеселіші змагання

Напевне, жоден спортивний захід не може зрівнятися за кількістю позитивних емоцій із конкурсом «Тато, мама, я — спортивна сім’я». Так само,  жоден фізкультурний захід не настільки максимально відповідає олімпійському принципу: «Головне — участь, а не перемога».

У справедливості вищенаведених тез вчергове змогли впевнитися  як учасники конкурсу «Тато, мама, я — спортивна сім’я», так і їх вболівальники, які 8 липня прийшли до спортивного залу дитячо-юнацької спортивної школи.

Як відомо,  8 липня в Україні відзначають День родини, саме тому  цього дня і було проведено спортивний захід «Тато, мама, я – спортивна сім’я», який надалі щороку проводитиметься саме цього дня.

Головним завданням конкурсу  було привернути увагу громадськості до популяризації здорового способу життя в колі родини, організації активного сімейного дозвілля, підвищення ролі сім’ї  в системі фізичного виховання. Потрібно відзначити, що конкурс, котрий у свій час був надзвичайно популярним, уже кілька років поспіль не проводили. І ось зараз вирішили відновити гарну традицію.  Із вітальним словом до учасників конкурсу звернулася заступниця міського голови Олена Стаднікова.

У змаганнях взяли участь родини, які проживають у Канавському, Придніпрянському, Красненському,  Шенгурівському,  Вільховатському старостатах та в місті Кобеляки. Загалом участь взяло 9 команд.

Зокрема, родина Бутенок представляла село Придніпрянське, Валів — Дашківку, Ляхів — Канави, Яценок — Вільховатку,  Кузем — Шенгури, Мег — Павлівку, Шабалтіїв, Телятників та Сідашів — Кобеляки.

Згідно регламенту змагань, учасники виконували сім конкурсних завдань: човниковий біг, «подолання болота», «збори в школу», стрибки в довжину, футбол, розвішування білизни та «спритні збирачі урожаю».

У перервах між конкурсами спортивні родини і глядачів розважали вихованці Центру культури та дозвілля і Будинку дитячої та юнацької творчості.

За результатами турніру, найспортивнішою сім’єю Кобеляцької громади стали представники Придніпрянського. Ігор, Євгенія Бутенки та їх син Микола найкраще справилися з поставленими завданнями. Друге місце завоювала родина Шабалтіїв: батьки Олег і Катя та їх діти Аня, Софія і Єгор. Третю сходинку та «бронзові» нагороди вибороли Віталій та Яна  Меги із сином Єгором.

У ході конкурсу досить швидко стало зрозуміло, що найменше хвилюються та переймаються результатом саме діти, які беруть у ньому участь. Для них зовсім не обов’язково було перемогти за будь-яку ціну. Судячи із дитячої реакції, вони отримували позитивні емоції навіть фінішувавши останніми.

Цікаво, що не менш емоційними були найстарші. Маються на увазі не батьки діток-конкурсантів, а їх дідусі та бабусі. Вони не лише завзято уболівали за своїх, а й намагалися зняти на смартфони буквально всі миттєвості конкурсу. Доходило до смішного, коли бабусі із своїми камерами випереджали на фініші самих учасників.

Потрібно віддати належне і організаторам змагань, які не залишили без нагород жодного учасника, незалежно від підсумкового місця. Усі отримали грамоти й призи.

Зважаючи на успішність відновленого проєкту, кобеляцька влада вирішила проводити такі конкурси постійно, з року в рік.

Фото та відео від Кобеляцької міської ради.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2023, 12:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Zorn / 13 липня 2023, 13:38
Дякую за позитив від: стаття,фото, захід, учасники, організатори, емоції, резонанс, виховний момент для дітей. Респект владі за таку подію - пропаганда добра, сімейних цінностей, українських родинних традицій, здорового способу життя, піклування про здорове і світле сьогодення та майбуття малечі. Побільше б такого. Тоді Європа і мир стануть ближчими до нас а ми до них.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації