Вхід | Реєстрація

Скорочення і кадровий голод в «Укрпошті»

Скорочення і кадровий голод в «Укрпошті»

Така от парадоксальна ситуація виникла в підрозділі цієї державної структури, котра обслуговує територію Білицької та Кобеляцької громад.

У понеділок до редакції зателефонував житель Кобеляк. Чоловік поскаржився і попросив одночасно. Він сказав:

— Дізнайтеся, будь-ласка, що там відбувається із кобеляцькою поштою. Кажуть, що там листонош взагалі не залишилося. Раніше нам додому носили посилки із «Алі-експрес». А із 1 липня перестали. Кажуть, що людей на пошті поскорочували. У мене таке враження, що скільки грошей не вливай у цю державну структуру, все одно вона помре.

Водночас по Біликах курсують чутки, що місцеве відділення «Укрпошти» припинило свою роботу. Дзвонять і скаржаться люди ще й з Орлика.

Про те, що відбувається в «Укрпошті»  «на місцях»,  ми спробували дізнатися в начальника кобеляцького відділення Любові Голтвянської. Вона підтвердила, що в штатному розписі ввіреного їй у керівництво підрозділу відбулися зміни. Якщо раніше Кобеляки обслуговували шестеро листонош, то зараз їх залишилося лише троє.

Любов Голтвянська пояснила:

— Ну, я б не сказала, що посилки перестали доставляти. Їх приносять замовникам. Просто наші листоноші не завжди встигають це робити дуже швидко. Самі розумієте, змінилися маршрути, та й самої роботи додалося. Думаю, досить швидко ситуація покращиться.

А ось у Біликах та Орлику ситуація на пошті дещо інша. Якщо в Кобеляках працівників скоротили, то в згаданих населених пунктах  їх шукають. Що в Біликах, що в Орлику посади керівників відділень є вакантними.

Та ж Любов Голтвянська розповідає:

— Так, згадані вами відділення тимчасово не працюють. Але їх ніхто «не закривав». Просто немає бажаючих там працювати. Хоча в той же Орлик і меблі нові завезли, й інше обладнання. Але на роботу ніхто йти не хоче. У результаті, нам довелося взяти на себе додаткове навантаження і виконувати роботу відсутніх керівників Білицького та Орлицького відділень.

Розмір зарплати керівників Любов Голтвянська із зрозумілих причин не озвучувала. Хоча визнала, що він є досить скромним.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 липня 2023, 10:23 | Кобеляки | Суспільство
1. микола козак / 23 липня 2023, 14:46
Коли державне підприємство очолює зальотний із-за бугра і його зарплата на місяць кілька мільйонів , то все буде іти до банкрутства доки державне не стане приватним , від жирного куска ніхто не відмовиться.А почтальйони з часом найдуться.Іде плановий пограбунок України.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації