Вхід | Реєстрація

Поліція Полтавщини затримала чоловіка за підозрою у катуванні дітей

Поліція Полтавщини затримала чоловіка за підозрою у катуванні дітей

У знущанні та насильстві над малолітніми дітьми викрили 38-річного мешканця Кременчука. Чоловіка затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактом катування слідчі, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, розпочали досудове розслідування. Про це повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Про насильницькі дії місцевого чоловіка поліції стало відомо ввечері 20 липня. Через лінію 102 до Кременчуцького райуправління поліції надійшла інформація від працівника міського супермаркету, що до нього по допомогу звернулася малолітня дівчинка зі слідами тілесних ушкоджень на обличчі й тілі. Негайно на виклик прибули ювенальні поліцейські та група реагування сектору протидії домашньому насильству.

Під час проведення невідкладних превентивних заходів правоохоронці з’ясували, що 8-річну дитину побив нетверезий вітчим. Окрім того, від насильницьких дій чоловіка постраждав 6-річний брат дівчинки.

Сергій Рекун уточнив, що у дітей виявлені численні синці, садна та гематоми. А в хлопчика ще й вогнепальне поранення зап’ястя руки. У квартирі, в якій мешкає родина, слідчі виявили та вилучили пневматичний пістолет.

Полковник поліції наголосив: 

«Є об’єктивні підстави вважати, що чоловік не вперше застосовує насильство відносно дітей 29-річної співмешканки. Над встановленням кількості можливих фактів на даний час працюють слідчі та працівники превенції».

У супроводі матері та ювенальних поліцейських, дітей доставили до медичного закладу для обстеження та лікування. У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 127 (Катування) Кримінального кодексу України, призначено судово-медичну експертизу. Постраждалі перебуватимуть під наглядом медиків, правоохоронців та соціальних служб міста.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 липня 2023, 14:44 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації