Вхід | Реєстрація

Міська рада дозволила торгувати до 22‑ї години

Міська рада дозволила торгувати до 22‑ї години

Але цей дозвіл стосується виключно так званої торгівлі «на виніс». Тобто знаходитися в приміщенні відвідувачі ніяких закладів не можуть. Це рішення було прийняте 31 липня під час чергового засідання міськвиконкому.

Взагалі, на засіданні виконкому розглянули і прийняли рішення по семидесяти питаннях. У основному — це про буденні проблеми громади та вирішення деяких проблем, котрі вимагають прийняття термінових рішень.

Зокрема, вчергове виділили кошти для матеріальної підтримки земляків, які знаходяться в лавах ЗСУ, прийняли програму комплексного відновлення територій, затвердили колективні договори в низці навчальних закладів громади.

І лише одне питання повістки денної викликало тривалу й «гарячу» дискусію. Полеміку між собою вели заступник міського голови Олена Стаднікова та присутній на засідання депутат Полтавської районної ради Олег Решетило.

Мова йшла про звернення групи кобеляцьких підприємців із проханням продовжити термін роботи розважальних та закладів торгівлі до 23‑ї години.
Нагадаємо, що кілька тижнів тому міська рада прийняла рішення про те, що всі кафе та аналогічні заклади на території Кобеляцької громади працюватимуть лише до 21‑ї години вечора.

Зараз підприємці звернулися із проханням дати їм можливість працювати на дві години довше. Аргументували вони своє прохання тим, що на всій території України, окрім Кобеляк, їх колеги працюють до 23‑ї. А кобеляцькі власники кафе та інших закладів відпочинку через запропонований владою графік роботи несуть збитки.

Дискусія щодо можливого продовження графіку роботи кафе вийшла і в публічну площину. Свою точку зору на проблему висловили різні люди. Одні виступили за те, аби кафе працювали довше, інші вважають, що міська рада вчинила правильно обмеживши час роботи розважальних закладів.
Редакції, приміром, надали навіть відео із зони бойових дій, де один із військових говорить про те, що кафе мають працювати до 23‑ї.

І от це питання було розглянуте на засіданні виконкому. Виступала Олена Стаднікова. Вона висловилася проти продовження часу роботи розважальних закладів. Зокрема нагадала, що в коментарях до одного із відео, де було підняте це питання, із 140 користувачів 130 підтримали міську раду в її рішенні щодо обмежувальних заходів.

Полеміка між Стадніковою і Решетилом на виконкомі, по великому рахунку, ніякого значення, окрім самого факту полеміки, не мала.

У підсумку, члени виконкому таки проголосували за те, щоб кафе та інші заклади могли здійснювати виносну торгівлю до 22‑ї години, тобто на годину довше, аніж раніше. Але це означає, що перебування відвідувачів у закладах вже після 21‑ї години буде порушенням. Тобто, «на винос» торгуй, але в кафе нікого впускати не можна.

Так що прохання підприємців про продовження графіка роботи, по суті, не задовольнили.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2023, 19:29 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації