Вхід | Реєстрація

Полтавчани продовжують відбудовувати Херсонщину

Полтавчани продовжують відбудовувати Херсонщину

Комунальники та рятувальники з Полтавщини продовжують ліквідовувати наслідки підтоплення в Херсоні. Допомагають колегам прибирати домівки та вулиці, які були затоплені після підриву військами росії Каховської ГЕС.

За дорученням начальника ОВА Дмитра Луніна його заступник Максим Калінін відвідав Херсонщину. Зокрема, зустрівся з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним. Обговорили надану підтримку від Полтавщини, а також потреби, які залишаються. Скоординували подальші дії.

Максим Калінін зазначив, що в Херсоні позмінно задіяні 4 бригади комунальників, зокрема й працівники з підрозділів добровільної пожежної охорони. Також допомагають й працівники ГУ ДСНС Полтавщини.

«Нашим хлопцям працювати доводиться в екстремальних умовах. Вони відкачують воду, вичищають дороги від мулу, прибирають сміття. Допомагають місцевим жителям прибирати будинки, – розповів Максим Калінін. – Полтавська область й надалі допомагатиме Херсону як гуманітарною допомогою, так і робітниками».

«Зараз працюємо над ліквідацією наслідків аварії на Каховській ГЕС. Наша техніка працює на вулицях. Були в одному районі, нині працюємо тут. Вода піднімалася до таких рівнів, що доводилося різні предмети бачити на дахах багатоповерхівок», – розповів рятувальник Максим Шатілов.

Найбільше постраждав район Херсона – Острів. Тут працюють комунальники з Лубенського району.

«Сюди добровольцем приїхав, допомогти місцевим, прибираємо уламки на подвір’ї, в хаті, з хати меблі виносимо, але воно вже не придатне для використанні. Всі речі ніби в м’ясорубці побували. Навіть стіни не витримують», – розповів тракторист Роман Бойко.

Добровольці пожежної охорони з Миргородського району розчищають підвали багатоповерхівок.

«Почали формувати загони добровольців, вирішив долучитися. Тут, де ми зараз прибираємо, вода стояла до другого поверху. У підвалах багато сміття, виносимо все, ще допомагаємо місцевим меблі виносити, щоб просихали», – розповів пожежник В’ячеслав Лукаш.

Загалом із червня як гуманітарну допомогу Херсонщині було направлено 440 тонн питної води, 601 одиницю рятувального спорядження, 11990 літрів бензину А-95, 3070 літрів дизельного палива, сантехнічне обладнання та спорядження з комплектуючими та бензокоси.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2023, 15:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації