Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили перший у Полтавській області кабінет психологічної допомоги

У Кобеляках відкрили перший у Полтавській області кабінет психологічної допомоги

Професійні психологи будуть надавати специфічну допомого переселенцям, які проживають на території Кобеляцької громади. Відкриття кабінету стало можливим завдяки підтримки Гуманітарного фонду для України, гуманітарної організації Acted, місцевої влади, благодійної організації “Світло надії” та агрохолдингу “Астарта-Київ”.

Як сказав під час церемонії відкриття кабінету Павло Пустовойтенко, який є менеджером проектів благодійного фонду «Світло надії», під час війни кожен українець потребує психологічної підтримки. Надто —  люди, які через війну були змушені покинути свої домівки і виїхати в іншу місцевість.

Павло нагадав:

— Із самого початку війни дуже багато вітчизняних та міжнародних організацій почали підтримувати переселенців, або  офіційною мовою — внутрішньо переміщених осіб. Людям надають кошти, одяг, продукти, інші товари першої необхідності.  І це — прекрасно. Але досить часто благодійники не враховують, що люди потребують не лише матеріальної підтримки. Війна — це не просто матеріальні збитки, це ще й страшний стрес для кожної нормальної людини. І вона, людина, потребує ще й психологічної допомоги. Ось цим ми й будемо займатися в Кобеляках.

— Дійсно, із цією тезою важко, навіть неможливо не погодитися. Адже війна не є нормою в 21 столітті. І навіть найбільш стійкі в плані психологічної витривалості люди переживають серйозний психологічний стрес.

Тарас Нестеренко, один із психологів, які будуть надавати переселенцям допомогу, підкреслив:

— Стрес призводить до серйозних психосоматичних розладів у організмі. І, як правило, люди навіть не усвідомлюють, що з ними відбувається. Досить часто вони, нібито й отримавши житло, одяг, продукти й гроші, просто «губляться» в цьому світі, перестають адекватно сприймати інших людей. Ми допоможемо вийти із цього стану.

Заступник міського голови Олена Стаднікова, котра теж була присутня на церемонії відкриття кабінету психологічної допомоги, подякувала представникам «Астарти» та фонду «Світло надії» й висловила сподівання, що в подальшому такий кабінет буде працювати вже при повному матеріальному забезпеченні Кобеляцької міськради. Адже, за її словами,  на території Кобеляцької громади проживає найбільша в області кількість переселенців. У процентному відношенні, звичайно.

До речі, Павло Пустовойтенко підкреслив, що кобеляцький кабінет психологічної допомоги є першим подібним проектом, втіленим у життя на території Полтавської області.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2023, 13:06 | Кобеляки | Суспільство
1. Zorn / 25 серпня 2023, 12:30
Підтримка переселенців це добре. Але дивно чому відкрили кабінет допомоги саме в цій школі, фахівці якої навіть усіх своїх учнів(дітей у закладі і так небагато) неспроможні виховати з людськими чеснотами та стійкою добропорядною поведінкою. Лише в цьому році кілька прикрих фактів з обласного ліцею: один учень займався грабежем, інший на заняттях розповсюджував наркотичні речовини (та так що його малолітніх клієнтів забрали до шпиталю), третій побив людину до інвалідності... Тож скажіть, невже спеціалісти іших закладів освіти Кобеляцької громади, ресурсного центру,соціальних служб мають гіршу репутацію, підготовку та досвід щоб працювати в цьому кабінеті?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації