На календарі — початок осені і для більшості господинь вересень являється головним періодом підготовки до зимового сезону. Тому саме зараз тисячі українок, взявши в руки книгу рецептів і ключ для консервації, закатують у скляні баночки різноманітні овочеві смаколики. Оскільки огірки є невід’ємним овочем кожного столу, то вони стануть незамінним інгредієнтом практично кожної консервації. І в кожної господині обов’язково є свій особливий варіант рецепту, як законсервувати огірки з кетчупом чилі, що стануть справжньою родзинкою для любителів оригінальних закусок.
Переваги маринованих огірків
Звичайно, що взимку практично на полиці кожного холодильника красуватиметься баночка маринованих огірків.
Чоловіки відзначають ледь не цілющі властивості огіркового розсолу, що полегшує стан організму після новорічної ночі чи інших зимових свят.
Насправді, мариновані огірки мають чимало переваг над іншими овочами, так як здатні виводити з організму шкідливі речовини. Та це не єдина їх особливість.
Як стверджують деякі фахівці, мариновані огірки містять велику кількість антиоксидантів, котрі суттєво знижують ризик виникнення онкології. Огірки мають здатність знижувати холестерин і нормалізувати артеріальний тиск. Якщо люди страждають на закрепи, то огірки стануть ідеальним натуральним проносним засобом. При нервових розладах огірки краще за інші овочі нормалізують нервову систему.
Отак, кілька маринованих огірочків із банки позбавлять від похмілля, убережуть від онкологічних захворювань, нормалізують тиск і стабілізують процеси травлення.
Кетчуп робить консервацію особливо пікантною
Мариновані огірки мають особливий смак і аромат, та небувалої пікантності їм додає кетчуп, адже вони перетворюються на ласу закуску до столу.
На сайті torchyn.ua кулінарний експерт Євген Клопотенко представив свій авторський рецепт консервованих огірків із кетчупом чилі. Відомий кулінар додав до рецепту ще й імбир. Хоча особливо унікальний смак консервованим овочам додають гвоздика, горошини чорного та духмяного перцю.
Симфонія ароматних приправ у поєднанні з кетчупом роблять огірки хрусткими, ароматними та по справжньому пікантними.
Тому на початку осені не варто нехтувати достиглими огірочками, а законсервувати кілька десятків баночок пікантних закусок з кетчупом чилі. Тоді зимовими вечорами вечеря з маринованими огірками стане по справжньому смачною.