Вхід | Реєстрація

На Полтавщині 15 громад можуть отримати фінансування на реалізацію різних проєктів

На Полтавщині 15 громад можуть отримати фінансування на реалізацію різних проєктів

У обласному центрі відбулася презентація планів реагування громад у межах проєкту «Людський вимір: Інклюзивні дані для стабільності та розвитку». На Полтавщині проєкт впроваджує БО «Світло надії» за ініціативи Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансування Уряду Канади, Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Про подію повідомляє пресслужба Полтавської ОВА.

15 громад Полтавщини збирали дані, аналізували їх і визначали найактуальніші проблеми на своїх територіях. Складали плани реагування. Теми їхніх проєктів стосуються таких сфер: екологія, спорт, здоров’я, соціальна сфера, освіта, інклюзія, дозвілля.

– Наш проєкт зосереджується на зміцненні спроможності окремих громад у зборі даних, зміцненні спроможності адміністраторів на рівні громади аналізувати дані та зміцненні спроможності посадовців приймати обґрунтовані рішення, засновані на фактах. Посилюється спроможність представників громади щодо громадянської участі та адвокації, – розповів представник МОМ Дмитро Мітяєв.

На першому етапі участь в ініціативі взяли 36 громад Полтавщини. Кожна отримала набір технічного обладнання, стартових пакетів до них, ліцензійну операційну систему та програмне забезпечення.

До другого етапу відібрали 15 громад: Полтавську, Білицьку, Великобудищанську, Кобеляцьку, Котелевську, Машівську, Новоселівську, Опішнянську, Оржицьку, Петрівсько-Роменську, Пирятинську, Решетилівську, Скороходівську, Семенівську, Сергіївську. Вони беруть участь у діалогових сесіях та польовому дослідженні в межах своєї громади. І створюють так званий «план реагування». Саме від нього залежить, чи буде фінансування МОМ на реалізацію їх проєкту до 12 000 доларів.

У межах сесії відбулося обговорення проєктів, обмін досвідом та презентаціями планів реагування громад.

Серед запропонованих ідей: поліпшення умов проживання й отримання послуг для людей з інвалідністю, забезпечення їх засобами реабілітації, створення для дітей з інвалідністю сенсорної кімнати, облаштування спортивного майданчика, центрів надання соціальних/адміністративних послуг, створення молодіжного простору, мобільного мистецького простору, центру неформальної освіти тощо.

Зустріч провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2023, 16:39 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації