Вхід | Реєстрація

Оксана Ващенко: «У ту ніч людей просто розстрілювали!»

Оксана Ващенко: «У ту ніч людей просто розстрілювали!»

Жительці Кобеляк «пощастило» побувати на автозаправці «ВОГ» у ніч із 26 на 27 серпня. Під час стрілянини на заправці поранення отримав її чоловік. Оксана прагне, аби хулігани були покарані. Але сумнівається в можливості об’єктивного розслідування.

Нагадаємо нашим читачам, що в ніч із 26 на 27 серпня в Кобеляках на території автозаправного комплексу «ВОГ» був скоєний кримінальний злочин. Під час бійки один із її учасників із пістолета травматичної дії почав стріляти в людей. Один із постраждалих потрапив до лікарні. Куля поламала йому ребра. І лише на кілька сантиметрів чи міліметрів не дійшла до печінки.

Звичайно ж, сам факт стрілянини в маленькому мирному містечку, яке ніколи не вважалося неблагополучним у розрізі кримінальної обстановки, неабияк схвилював його мешканців. Подію жваво обговорюють на кухнях і вулицях. Більшість людей вважають, що винуватці бійки і стрілянини залишаться без покарання, банально давши хабара правоохоронцям.

Хоча кримінальне провадження за ознаками частини четвертої статті 296 Кримінального кодексу України відкрите і слідство розпочате.

Стаття ця передбачає досить серйозну міру покарання. Нагадаємо: «1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,... Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.»

Тобто, потенційно «йогівські» хулігани можуть «загриміти» за ґрати і провести там кілька років.

Свідки самі йдуть у відділення поліції

Оксана Ващенко теж думає, що поліцейським вже занесли гроші. Але стверджує, що докладе максимум зусиль для того, щоб слідство таки було проведене і винуватці чи винуватець злочину були покарані.

Жінка говорить:

— Звичайно, я, як кажуть, «свічку не тримала», але впевнена на сто відсотків, що гроші кобеляцьким поліцейським уже занесли. І в мене є підстави для того, щоб так думати. Так, до мого чоловіка в лікарню вже приходив Несторик (від редакції: співробітник поліції) і казав, що може той напише, що не бачив і не знає, як в нього куля потрапила. А як це, не бачив і не знає? Та в нього ж впритул свідомо і без будь-якої причини стріляли! Я ж розумію, до чого поліцейські схиляють. Мовляв, поранення було отримане випадково. А воно ж зовсім не випадково було. Людей в ту ніч просто розстрілювали! Але нехай Несторик та інші не сподіваються, що все обійдеться, як із його родичем. Якщо справу за випилювання дуба «зам’яли», то тут так не буде. Те, що я виступаю в пресі, — це перший крок. Далі — буде. Дійду аж до Києва.

За словами Оксани, вона, як і інші свідки події, самі приходять у Кобеляцьке відділення поліції і пробують розповісти про обставини події.

Вона каже:

— Минуло кілька днів. Нас ніхто нікуди не викликав і не опитував. Поліцейські почали «чухатися» тільки після того, як у «ЕХО» почали статті про стрілянину виходити. Я поліцейським одразу пропонувала сфотографувати мій мопед, у який потрапила куля. Не захотіли. Хлопці, на яких хулігани напали, теж самі приходили в поліцію. А їм тільки через тиждень запропонували зняти побої. А до того ніхто ні про що не розпитував і нікуди не викликав. Як на мене — затягують час. Адже розслідувати цю справу дуже просто. Є купа свідків, є відеозйомка із різних камер і з різних ракурсів. А от бажання розслідувати, по-моєму, немає.

Пістолетів було два, один дав «осічку»

Оксана розповіла свою версію того, що відбувалося в ту злополучну ніч на території автозаправного комплексу.

Жінка згадує:

— Я сама там була особисто і все бачила на власні очі. У ту ніч близько опівночі, коли вже мала початися комендантська година, я на мопеді приїхала до свого чоловіка, щоб його відвезти додому. Я знала, що він перебуває на заправці. Чому поїхала? Так, він би й сам додому прийшов. Але ж ви знаєте, дядьки, вони такі, інколи занадто довго ходять.

Коли я приїхала, то побачила, що на вході в приміщення комплексу вже відбувається сутичка. Юрій Ш, дорослий здоровенний чолов’яга, тягав за шию молодого хлопця. Той пручався. Хлопця я того знаю. Андрій його звуть. Андрій ще сказав щось типу: «Мужики, так не робиться. Ви не праві».

Коли почалася штовханина чи бійка і що було її причиною, я точно не знаю. Потім чула від інших, що нібито Юрій Ш. захотів купити алкоголь, а йому касир відмовила і він почав її ображати. А Андрій з товаришем нібито за касира заступилися. Але підкреслюю, я сама цього не бачила, тому й не впевнена в тому, що було саме так.

До Юрія та Андрія підбігли інші хлопці і розтягли їх. Нібито все заспокоїлося. Але потім цей Юрій знову прийшов на місце. Він тримав у руках пістолет. По-моєму, він взяв його із своєї машини. І от цей Юрій одразу почав стріляти в людей. Ті почали тікати. Потім він підійшов до мого мопеда і вистрілив у нього. Куля потрапила в мопед і пройшла зовсім поруч із моєю ногою. Мій чоловік, звичайно ж, обурився і зробив зауваження цьому Юрію. Той одразу вистрілив у мого чоловіка. Чоловік почав відходити, адже отримав поранення. А Юрій — за ним. І стріляє ж! Тоді чоловік, хоч і був поранений, спробував забрати пістолет. Тоді ззаду підбіг Микола А, який є друзякою того Юрія, і почав бити мого чоловіка.

Почали з’їжджатися екстрені служби. І «швидка» приїхала, і поліцейські. Чоловік мій попросив води, сказав:

— Щось мені погано. У роті пересохло і гірко стало.

Але на цьому нічого не закінчилося. Уже приїхали й поліцейські, до гурту, де стояли люди, підійшов Микола А. У нього в руках теж був пістолет. Він по зброю додому збігав, адже поряд живе. І він, не звертаючи уваги на правоохоронців, приставив зброю до голови Андрія і вистрелив. Слава Богу пістолет дав осічку. Нібито «по п’яні» Микола неправильно обойму вставив. І тільки після цього поліцейські почали «крутити» хуліганів.

Цікаво, що одразу кілька людей розповіли автору цієї статті, що після стрілянини і виходу в світ публікацій про це гулянки на «ВОГ» не те, що не припинилися, а стали масштабнішими. Така собі реклама злачного місця. І чергове підтвердження «професійності» кобеляцьких поліцейських, надто — їх нинішнього керівника Шуліки.

Заступник міського голови Олена Стаднікова повідомила редакцію, що після стрілянини запрошувала в міську раду і представників «ВОГ», і поліцейських для того, щоб спільно домовитися про алгоритм дій для покращення криміногенної ситуації. Але запрошення було дружно проігнороване.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2023, 18:40 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації