Вхід | Реєстрація

У Полтаві провели книжкову виставку-ярмарок «Пошук»

У Полтаві провели книжкову виставку-ярмарок «Пошук»

Майже тиждень у Полтаві тривала Універсальна книжкова виставка-ярмарок «ПОШУК». Із урахуванням вимог воєнного стану в її межах реалізували понад 20 програмних проєктів із метою популяризації української книги.

Результати цього масштабного заходу повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

– Цього року ми дещо змінили формат «ПОШУКу», зважаючи на всі обставини. Тим не менше, протягом минулого тижня ми приймали гостей, знайомили їх із літературними творами, здобутками, новинками наших вітчизняних авторів. Ці зустрічі глибоко розкривали питання війни, миру і всі ті моменти, які зараз переживаємо, – підбила підсумки «ПОШУКУ» директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА Вікторія Пилипенко. – «ПОШУК» – про повагу до самих себе та ближніх, пізнання нашої історії, країни, її постатей, про патріотизм, вектори руху на майбутнє, боротьбу за власну ідентичність та незалежність. Упевнені, учасникам та гостям виставки-ярмарку вдалося знайти для себе те раціональне зерно, яке лишило слід у душі назавжди.

Так, резонансною стала презентація першої онлайн радіостанції аудіокниг в Україні «SLUHAVKA». Вона мала на меті популяризацію української книги на внутрішньому та зовнішньому аудіоринках, а також диджиталізацію друкованих видань за допомогою аудіоверсій без скорочень чи адаптації.

Також у межах «ПОШУКУ» видавництва «Критика», «Мамине сонечко» (Київ), «БукРек» (Чернівці) та видавництво Вадима Карпенка взяли участь у презентації історико-інформаційного ютуб-каналу «КАНАЛ ЦБО ЗСУ» (Центрального Будинку Офіцерів ЗСУ) та представили свої книжкові новинки.

Відвідувачів Художнього салону вразили світлини відомого полтавського фотохудожника Костянтина Бобрищева на презентації фотопроєкту «Портрети війни». Музичне оформлення заходу склав виступ американського бандуриста, композитора українсько-ірландського походження Юрія Фединського, який оселився на Полтавщині та заснував кобзарський цех.

І сміх, і сльози викликали у глядачів виступи відомих полтавських поетів Тетяни Бабенко та Артема Лоїка (реп-виконавця).

Читачі мали змогу безпосередньо поспілкуватися на презентаціях книг із авторами Юлією Манойленко, Оксаною Гальченко, Наталкою Фурсою, Оленою Колінько, Олегом Гавришем, Ларисою Мельник, Дмитром Зіненком.

Окрім того, молоді поети-початківці презентували свою творчість на мистецькому вечорі «Літератури немає», меморіальному літературно-мистецькому заході «Від мрії до безсмертя».

Студенти та викладачі полтавських університетів долучилися до програмних заходів «ПОШУКу» та реалізували власні ініціативи (засідання читацьких клубів, участь у лекції Валентини Піскун, завідувачки відділу джерелознавства новітньої історії України Інституту української археографії та джерелознавства імені Михайла Грушевського НАН України (м. Київ).

У затишній атмосфері Благопростору біля Свято-Успенського собору за горнятком кави відвідувачі мали можливість поспілкуватися із Митрополитом Полтавським і Кременчуцьким Федором (ПЦУ) на тему «Як примиритися з собою».

Відомі полтавські краєзнавці, історики Олександр Білоусько, Тарас Пустовіт, Едуард Фісун презентували унікальний історичний довідник «Московія проти України. Двобій на розвилках історії».

Ми щиро вдячні за реалізовані заходи співорганізаторам – Департаменту культури і туризму облвійськададміністрації (І. Удовиченко) та програмним партнерам – Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського (Н. Влезько), Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені О. Гончара (С. Сичова), Бiблiотеці-фiлiї № 4 Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади (Т. Дузенко), Краєзнавчому музею імені Василя Кричевського (О. Супруненко), Полтавській обласній організації Національної спілки художників України (Ю. Самойленко).

Окрема подяка Митрополиту Полтавському і Кременчуцькому Федору (ПЦУ) та голові БО «Полтавський батальйон небайдужих, депутату обласної ради Н. Гранчак, колективам Полтавського університету економіки і торгівлі (О. Нестуля), Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка (М. Гриньова).

Також глибоку вдячність висловлюємо усім нашим партнерам, серед яких: виставковий центр «ТІС» (м. Полтава); Art&Health HUB by ZELO (Арт-центр Зело, м. Полтава); книгарня «Є»; ГО «Книжкова толока імені Любові Хомчак» (м. Львів); шкільна аудіобібліотека «Вінілосховище Аудіобукс»; перша он-лайн радіостанція аудіокниг в Україні «SLUHAVKA»; центр підтримки підприємців Дія. Бізнес (м. Полтава).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації