Вхід | Реєстрація

Гунжеля засудили і випустили на свободу

Гунжеля засудили і випустили на свободу

23 жовтня суддя Кобеляцького суду Ірина Омельченко оголосила вердикт у кримінальній справі, в якій головним фігурантом виступав депутат Білицької селищної ради Павло Гунжель.

Нагадаємо, що 4 серпня Павла Гунжеля затримали співробітники правоохоронних органів. Йому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України (ч. 2 ст. 114–2 КК України). Про це повідомили в Полтавській обласній прокуратурі. Після цього депутата помістили під варту.

Справу розглядали в Кобеляцькому суді. І ось 23 жовтня суддя Кобеляцького суду Ірина Омельченко оголосила свій вердикт. Згідно із ним, Гунжель був засуджений до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном на два роки. У той же день Павло Олександрович вийшов на свободу.

Суддя Омельченко пояснила своє рішення тим, що Гунжель визнав провину, розкаявся. Окрім того, в результаті його діяльності нікому не було завдано реальної шкоди.

Тобто виходить, що правоохоронці, м’яко кажучи, перебільшили, повідомляючи після затримання депутата про те, що він ледве не наводив ворожу артилерію на українські позиції.

Окрім того, суддя врахувала той факт, що стороною захисту були представлені докази волонтерської діяльності Гунжеля, який допомагав військовим бригади, про яку писав у Фейсбуці. Був наданий і лист на підтримку Гунжеля, підписаний кількома бійцями військової частини.

Саме тому Гунжеля і випустили на свободу з іспитовим терміном. Хоча прокуратура наполягала на реальному позбавленні волі.

Потрібно зазначити, що вирок ще не набрав законної сили. Він протягом місяця може бути оскаржений.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2023, 15:34 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації