Вхід | Реєстрація

«Березнева» риболовля ціною майже в 100 тисяч

«Березнева» риболовля ціною майже в 100 тисяч

Згідно суддівського рішення, стільки коштувало правопорушнику «тихе» полювання з допомогою сіток.

Нагадаємо, що в 13-му номері тижневика від 30 березня була надрукована стаття «84 000 — за менш ніж 20 рибин». У ній розповідалося, що 22 березня працівники Полтавського рибпатруля в акваторії Кам’янського водосховища виявили чоловіка, який сіткою вбрід «нарибалив» краснопірки та окуня майже на 84 000 гривень збитків. Подія сталася  в межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», поблизу села Орлик Кобеляцької громади.

Інспектор рибпатруля склав протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП, а поліцейські внесли матеріали до ЄРДР для притягнення горе-рибалки до кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 249 ККУ.

25 жовтня суддя Кобеляцького райсуду винесла вирок у цій справі. Із вироку стало відомо, що 21 березня, приблизно о 18 годині, порушник прибув на беріг Кам`янського водосховища, у районі «Нижньоворсклянського», де виставив риболовну сітку, завдовжки 40 метрів та висотою 3 метри.

Наступного дня, по обіді, він повернувся до берега водосховища і, обувши чоботи, забрів на місце, де виставив риболовну сітку. У цей момент його затримав інспектор Полтавського рибоохоронного патруля.

Унаслідок протиправних дій, браконьєр «незаконно добув 11 краснопірок та 6 окунів загальною вагою 3,5 кілограма, які відносяться до водних живих ресурсів загальнодержавного значення, чим завдав державним інтересам істотну шкоду на загальну суму 83 935,80 гривень».

Своїми діями чоловік вчинив кримінальний проступок, передбачений частиною 1 статті 249 ККУ.

У суді він визнав повністю винним себе в пред`явленому обвинуваченні, від дачі показань відмовився. Крім цього, повідомив, що забродницькі чоботи належать йому. Цивільний позов визнав повністю.

У результаті суд ухвалив визнати порушника винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 249 ККУ, та призначити покарання у виді обмеження волі на строк 2 роки.

На підставі статті 75 ККУ його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Цивільний позов прокурора Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури до підсудного задовольнили повністю.

Також підсудний заплатить до спеціального фонду охорони навколишнього природного середовища Кобеляцької міської ради шкоду, завдану незаконним виловом риби, в сумі 83 935,80 гривні.

Крім того, обвинувачений компенсує витрати з проведення експертизи в розмірі 12 904,92 гривні.

Протягом 30 днів на вирок суду може бути подана апеляційна скарга.

Отож, 3,5 кілограма риби, що потрапили до сітки, коштуватимуть порушнику 96 840 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2023, 18:53 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації