Вхід | Реєстрація

Перше «вікно життя» відкрили на Полтавщині

Перше «вікно життя» відкрили на Полтавщині

Це місце, де батьки, які вирішили відмовитися від своєї дитини, зможуть анонімно її залишити в безпечному місці та фактично зберегти життя малюка. Кримінальна відповідальність за такий вчинок не передбачена.

Про цю подію розповів Філіп Пронін на своїй сторінці у Facebook.

"Вікно життя" встановлено в Центрі спеціалізованої педіатричної допомоги обласної лікарні. Це спеціальний контейнер із пересувним ліжечком та теплою ковдрою для дитини. Після того, як немовля покладуть у "вікно життя", потрібно відштовхнути візочок та сповістити медичний персонал, натискуючи на дзвінок. У приміщенні знаходиться дитяча реанімація, тому у разі необхідності миттєво нададуть допомогу немовляті.

«Хочу зауважити, що ми не заохочуємо батьків залишати своїх дітей. Нещодавній випадок із покинутим на смітнику малям спонукав нас оперативно реагувати. Наш основний мотив – врятувати життя і зберегти здоровʼя немовлят. Тільки за цей рік у пологових і перинатальних центрах області близько 10 людей відмовилися від своїх дітей. Згодом плануємо відкрити аналогічні «вікна життя» й в інших населених пунктах Полтавщини.» – написав голова Полтавської ОВА,

«Вікно життя» розташоване в Полтаві за адресою: вул. Шевченка, 34. Працює цілодобово.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2023, 15:21 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації