Вхід | Реєстрація

На території двох громад відстріляють 41 лисицю

На території двох громад відстріляють 41 лисицю

Відстріл проведуть не лише для того, щоб зменшити кількість червоних лисиць, які є основними носіями сказу. Проведені аналізи повинні показати, чи подіяли оті тисячі доз вакцин, розкладених на території громад фахівцями Держпродспоживслужби.

У минулому номері «ЕХО» ми вже повідомляли про те, що на території Білицької громади проведуть відстріл лисиць. А через кілька днів стало відомо, що аналогічні заходи відбуватимуться і в Кобеляцькій громаді.

Про це 24 листопада говорили  на спеціально проведеній нараді, в роботі якої взяв участь і виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко.

Перед присутніми виступав керівник місцевого підрозділу Держпродспоживслужби  Сергій  Куземко.

Під час наради були озвучені терміни, протягом яких мають провести відстріл. Заходи триватимуть із 25 листопада по 25 грудня. Протягом цього  періоду часу члени  мисливських господарств, які зареєстровані на території Білицької та Кобеляцької громад, відстріляють 30 лисиць.

Відстріл проводитимуть лише в суботу та неділю, хоча законодавство дозволяє проводити подібні заходи кожного дня. Про дати і час проведення заходів будуть заздалегідь повідомляти поліцейських.

Звичайно, навіть людину, далеку від полювання, може здивувати незначна кількість лисиць, яких мають відстріляти протягом місяця. Адже через заборону на полювання, що була запроваджена із початком війни, кількість усіх без виключення диких тварин різко збільшилася. І відстріл 30 тварин не матиме значного впливу на регулювання популяції саме лисиць.

Та як розповіли редакції самі мисливці, відстріл має ще одну, ймовірно, більш важливу мету. Адже кожну впольовану лисицю мисливці будуть здавати фахівцям Держпродспоживслужби, а ті в свою чергу відправлятимуть тіла тварин у одну із полтавських лабораторій, де проведуть дослідження на наявність антитіл від сказу.

Відомо ж, що протягом жовтня співробітники Держпродспоживслужби розкладали по лісах та луках брикети із вакциною від сказу. Адже іншого способу провакцинувати лисиць не існує.

І от зараз настав час перевірити, чи була досягнута мета імунізації диких тварин.

Цікаво, що, за словами одного із мисливців,  серед його колег не так багато бажаючих взяти участь у відстрілі. А причина цієї інертності криється, швидше за все, у тому, що дані про учасників заходів надаватимуться не лише в поліцію, а і в ТЦК (військкомат).


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2023, 17:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації