Вхід | Реєстрація

На Полтавщині планують побудувати 4 сміттєпереробних заводи

На Полтавщині планують побудувати 4 сміттєпереробних заводи

У обласній адміністрації відбулося засідання робочої групи з управління відходами на Полтавщині, яке провів перший заступник начальника ОВА Богдан Корольчук.

Члени групи одобрили технічне завдання інвестиційного проєкту будівництва сміттєпереробних заводів «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів у Полтавській області».

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської ОВА.

– Ми всі з вами розуміємо суспільний запит щодо формування належної системи управління відходами. Маємо створювати умови для будівництва об’єктів переробки сміття. Це стане першим кроком із виконання й визначення пріоритетних напрямів та заходів у сфері управління відходами області, – заявив директор Департаменту екології та природних ресурсів ОВА Сергій Олейніков.

До розробки технічного завдання були залучені представники Єврокомісії, всі їх зауваження були враховані, а потім відпрацьовані з представниками профільного міністерства. Відповідно до цього технічного завдання будуть залучатися інвестиції для будівництва сміттєпереробних заводів на Полтавщині.

Також голови громад, на території яких планують будувати сміттєпереробні заводи, звітували про стан виділення земельних ділянок. Це Лубенська, Кременчуцька, Полтавська та Кобеляцька громади.

Сергій Олейніков наголосив, що наступного тижня кожна громада повинна розробити та подати алгоритм дій з оформлення земельних ділянок. Процедура оформлення має бути завершена до травня наступного року, а об’єкти повинні бути внесені до Регіонального плану управління відходами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації