Вхід | Реєстрація

Раків заборонено ловити до кінця червня

Раків заборонено ловити до кінця червня

Із 1 грудня у водоймах України стартувала заборона на вилов раків.

Відповідні заходи проводяться з метою збереження та охорони раків у період їх спарювання та виношування ікри.

Як повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства, за вилов раків під час заборони передбачене покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривні.

У залежності від погодних умов, період початку заборони в деяких областях може відрізнятися.

На водоймах Полтавської області заборона стартувала 1 грудня. Щоправда, на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищі ловити раків можна до 15 грудня.

Заборону знімуть 30 червня.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна буде впіймати 30 раків.

Біля Вільховатки впіймали чергових сіточників

Вранці 3 грудня інспектори Полтавського рибоохоронного патруля виявили на річці Ворскла недобросовісних рибалок. Подія сталася поблизу села Вільховатка Кобеляцької громади, у межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський».

За інформацією пресслужби Полтавського рибоохоронного патруля, порушники встановлювали ліскові сітки за допомогою гумового човна. До моменту їх затримання браконьєри виловили 53 карасі. Рибоохоронці склали на порушників протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Згідно із законодавством, горе-рибалкам доведеться компенсувати завдані державі збитки, що склали 66 224 гривні.

На місце події інспектори викликали також слідчо-оперативну групу правоохоронців для проведення слідчих дій. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових рішень за ознаками статті 249 ККУ (Незаконне заняття рибним промислом). У порушників вилучили рибу, сітки та гумовий човен.

Рибоохоронці нагадали, що з 1 листопада на водоймах Полтавської області розпочалась заборона на ловлю риби в зимувальних ямах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації