Вхід | Реєстрація

Декларації депутатів: новий лідер по доходах

Декларації депутатів: новий лідер по доходах

31 січня — день, до якого усі чиновники і депутати мають подати декларації про свої статки й доходи в 2022-му році. Більшість із них виконали свій обов’язок ще в минулому році. Але не всі. Продовжуємо ознайомлювати наших читачів із деклараціями посадовців, поданими в січні поточного року.

Днями свою декларацію подав депутат Роман Василенко. Її можна виокремити з інших. Справа в тому, що Роман Володимирович задекларував найбільший серед діючих депутатів доход. А саме — 2 мільйони 639 тисяч 597 гривень. У принципі, в цьому нічого незвичайного немає. Адже Василенко є приватним підприємцем і в задекларованій ним сумі річного доходу дивуватися нічого. Але, по факту, лише Роман Василенко задекларував більшу суму, аніж попередній лідер — Олег Решетило. Випередити Романа Володимировича, теоретично, може хіба що Марина Ященко, яка свою декларацію станом на 27 січня не подала.

Заради справедливості потрібно зайвий раз нагадати, що доход, задекларований приватним підприємцем, не дорівнює його чистому прибутку. Адже витрати бізнесмени у свою декларацію не вносять. А тому кількамільйонні доходи  підприємців заздрості не викликають.

Надбає Роман Василенко, як і більшість його колег, і землю. У 2020-21 роках він та його дружина стали власником кількох гектарів землі в Сухинівці та Іванівці.

Загалом Василенко вніс у декларацію 29 об’єктів нерухомості. У 2020-му депутат купив новий легковий автомобіль RENAULT   DUSTER. Ціна, вказана в декларації, цілком відповідає реальній вартості такого авто.

Також свою декларацію подав депутат Олександр Горбенко. Медик, який працює в Кобеляцькій лікарні, задекларував 399 тисяч зарплати за рік. Для завідуючого травматологічним відділенням не така уже й велика заробітна плата. Два гектари землі Олександр Григорович отримав у районі села Мідянівка.

І наостанок про неприємне. Автор цієї та інших статей щодо статків посадовців знову допустив дві помилки. Мова йде про попередню публікацію під назвою  «Ще один депутат задекларував мільйон гривень». Про помилки нагадали люди, згадані в тій статті. Вони не вимагали вибачень, але нагадали про неточність.

Так, заступник міського голови Олена Стаднікова не надбала квартиру в Кобеляках. У декларації зазначено, що мова йде про безоплатне право користування. А це — не власність, як було написано в статті. А депутат Анатолій Таранушич має у власності не автомобіль КраЗ, а легковий причіп від однойменного виробника. А це таки велика різниця.

P.S. Забагато помилок. Старію. А можливо вітамінів не вистачає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 лютого, 19:06 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації