Вхід | Реєстрація

Поліцейські затримали злочинців, які готували вбивство поліцейського та депутата Полтавської обласної ради

Поліцейські затримали злочинців, які готували вбивство поліцейського та депутата Полтавської обласної ради

Члени озброєної злочинної банди створювали штучні майнові конфлікти та вимагали кошти з громадян. Протягом 2023 року спільники вбили одну особу та скоїли замах на вбивство іншої.

У пресслужбі Полтавської поліції розповіли як оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області спільно зі слідчими обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затримали організатора та членів угруповання, які готувались до скоєння вбивств.

У ході оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що члени групи готують вбивство заступника начальника одного з районних управлінь в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Поліцейський був обраний жертвою через свою професійну діяльність, а депутат - у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Для втілення задуманого 48-річний організатор, будучи підсудним у одному з кримінальних проваджень щодо розповсюдження наркотиків, дав завдання своєму сину пройти вогневу підготовку у тирі. Для реалізації плану інші учасники угруповання відслідковували маршрути пересування потенційних жертв.

Задля унеможливлення вбивств, вранці 14 лютого, поліцейські та співробітники СБУ за силової підтримки спецпідрозділів ДСР, КОРД ГУНП в Полтавській області та працівників спецпідрозділу СБУ затримали членів угруповання та провели 12 обшуків.

У ході досудового розслідування встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином. Батько фігуранта створив злочинну групу з метою розповсюдження злочинного впливу та вимагання коштів з громадян. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку.

Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який вступив у конфлікт з членами угруповання. До вбивства фігуранти ретельно готувались та вивчали маршрути пересування, а в подальшому у вечірній час застрелили чоловіка з мисливської рушниці. Другою жертвою міг стати чоловік, який продав цю рушницю членам угруповання та дав про це свідчення поліції. Влаштувавши переслідування, по автомобілю жертви було відкрито вогонь, а при спробі втечі чоловіка намагались забити битами, проте йому вдалось втекти.

Організатору, його сину та ще одному спільнику повідомлено про підозру за:

  • ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця);
  • ст. 115 (Умисне вбивство);
  • ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ст. 257 (Бандитизм);
  • ст 189 (Вимагання).

Найближчим часом іншим пʼятьом фігурантам буде вручено повідомлення про підозру.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого, 10:29 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації