Вхід | Реєстрація

За січень 2024 року платники Полтавщини сплатили 12,7 млн грн мінімального податкового зобов’язання

За січень 2024 року платники Полтавщини сплатили 12,7 млн грн мінімального податкового зобов’язання

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, у січні 2024 року забезпечено додаткові надходження до місцевого бюджету: фізичні особи Полтавщини сплатили 12,7 млн грн мінімального податкового зобов’язання.

«Станом на 1 лютого 2024 року на Полтавщині обліковуються 37 338 фізичних осіб – платників МПЗ», – прокоментувала в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова.

З початку 2024 року фахівці податкової служби області проводять звірки з платниками податків у частині проведення правильності проведеного розрахунку мінімального податкового зобов’язання, метою якої є уточнення інформації в ІКС «Податковий блок» про власників (користувачів) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, площі, адреси та їх цільового використання.

Нагадуємо, з 1 січня 2024 році діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи. Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) при визначенні мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.


Автор: Головне управління ДПС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня, 11:30 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації