Вхід | Реєстрація

Двох жителів Полтавщини судитимуть за возвеличування окупантів

Двох жителів Полтавщини судитимуть за возвеличування окупантів

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно полтавки та кременчуківця, яким інкримінують поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Як повідомили у пресслужбі Полтавської прокуратури, упродовж липня 2022 - червня 2023 років обвинувачені на своїх сторінках у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі розміщували матеріали, в яких виправдовували та заперечували збройну агресію проти України.

Зокрема, полтавка виправдовувала дії керівництва держави-агресора. В публікаціях, які поширював житель Кременчука, возвеличувалися військовослужбовці рф, а колишній очільник так званої «днр» Олександр Захарченко був названий «одним із батьків російського Донбасу».

Слідчі дії у кримінальних провадженнях здійснювалися Управлінням СБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня, 09:24 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації