Вхід | Реєстрація

Робоча група Полтавської ОВА підтвердила завищення цін на закупівлі дронів

Робоча група Полтавської ОВА підтвердила завищення цін на закупівлі дронів

Робоча група “Прозорість і підзвітність” продовжила розгляд тендеру на придбання 118 квадрокоптерів Полтавською громадою.

Ризики завищення цін підтвердилися. Фахівці промоніторили закупівлі аналогічних товарів іншими громадами області за лютий.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, всього проаналізували 12 процедур. Лише за однією встановили придбання одного такого БпЛА на кілька тисяч дорожче. Інші закуповували дешевше – на 20-30 тис. грн за одиницю.

«Крім того, звернули увагу, що на тендери інших громад заходять більше учасників. Так, у закупівлі Шишацької громади брали участь сім суб'єктів. Обрали найдешевшу пропозицію. У тендері Полтавської громади, був лише один учасник, з яким і уклали договір. Податківці акцентували, що є питання і щодо самого переможця торгів. Він став платником податків в області з січня поточного року. Під закупівлю змінив назву, основний вид діяльності, засновника, керівника і бухгалтера. Це може свідчити про протиправні наміри», – повідомив Філіп Пронін.

Група “Прозорість і підзвітність” рекомендувала замовнику взяти на контроль питання визначення очікуваної вартості предмета закупівлі. Усім громадам, які проводять подібні тендери, дуже важливо аналізувати ринок, цінові пропозиції, адже, як свідчить практика, дешевше є.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня, 18:40 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації