Вхід | Реєстрація

Наша активність у Чорному морі – це підготовка до спецоперації в Криму, – Кирило Буданов

Наша активність у Чорному морі – це підготовка до спецоперації в Криму, – Кирило Буданов

Значення проведених операцій воєнної розвідки, зокрема у Чорному морі та на тимчасово окупованій території Криму, пояснив генерал-лейтенант Кирило Буданов, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Це все — підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень про шляхи підходу і відходу звідти. Крім того, це гарний посил для населення, яке живе в окупації вже 10 років. Багато хто з них вірить у те, що їх забули", - сказав Кирило Буданов.

Деталі війни на морі в 2022-2023 роках розкрили бійці розвідувальних підрозділів Міністерства оборони України, які брали участь у плануванні та виконанні бойових завдань, спрямованих на досягнення одного стратегічного завдання.

Улітку 2023 року бійці спецпідрозділу "Шаман" використали неуважність противника та переправилися на лівий берег Дніпра в Херсонській області.

"Ми зрозуміли, що противник не досить обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію противника у міжпозиційний простір, висадилися, відразу відбулося декілька інтенсивних зіткнень зі спостережними постами противника. Деякі спостережні пости були майже у повному складі знищені або взяті у полон", - згадав перші кроки створення лівобережного плацдарму командир спецпідрозділу з позивним "Шаман".

У липні 2023 року бійці спецпідрозділу "Тимур" повернули під контроль держави нафтогазову платформу "Україна", а потім брали участь у кримській операції "Пробудження сили".

"У ворога не буде панування у морі ніколи, що б вони там собі не придумували. Це наше Чорне море, це наші “вишки”, наш Крим, наш Зміїний острів", - заявив командир спецпідрозділу ГУР Міністерства оборони України.

Знищення кораблів ворожого флоту - це сфера відповідальності спецпідрозділу "Група 13". Кожне таке завдання потребує детальної підготовки.

"Ми розуміємо як треба маневрувати, під яким кутом заходити, з якої сторони. Ми оцінюємо дуже багато факторів перед тим, як атакувати. І після цього вже починається пошук цілі. Після виявлення, коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами", - пояснив командир підрозділу з позивним "Тринадцятий".



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня, 09:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації