Вхід | Реєстрація

Україна опустилася в рейтингу найщасливіших країн

Україна опустилася в рейтингу найщасливіших країн

ООН до Міжнародного дня щастя, який відзначають 20 березня, опублікувала рейтинг найщасливіших країн світу. Цього року список усьоме поспіль очолила Фінляндія. Україна опустилася з 92-го на 105-е місце у списку із 143 країн.

У десятці найщасливіших країн — Данія, Ісландія, Швеція, Ізраїль, Нідерланди, Норвегія, Люксембург, Швейцарія та Австралія.

США зайняли 23 місце (15). Сполучені Штати випали з першої двадцятки вперше з моменту публікації звіту в 2012 році через значне падіння добробуту американців віком до 30 років. Росія опустилася на дві позиції (72).

На останньому місці — Афганістан. У п’ятірці найнещасливіших також перебувають Ліван, Лесото, Сьєрра-Леоне і Конго.

Цього року в звіті вперше подано окремі рейтинги за віковими групами, які в багатьох випадках кардинально відрізняються від загального рейтингу. Наприклад, Литва очолює список дітей та молоді до 30 років, тоді як Данія — найщасливіша нація у світі для тих, кому 60+.

Результати також показують, що з 2019 року добробут підлітків у віці від 15 до 24 років впав у Північній Америці, Західній Європі, на Близькому Сході, у Північній Африці та Південній Азії, але в решті світу він зріс.

В Україні найщасливішими виявилася молодь до 30 років. За цим показником Україна зайняла 82-е місце. Найнещасливіші — українці, кому за 60 (115).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня, 21:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації