Вхід | Реєстрація

Прокуратура підозрює заволодіння бюджетними коштами на реконструкції каналізаційної насосної станції в Кременчуці

Прокуратура підозрює заволодіння бюджетними коштами на реконструкції каналізаційної насосної станції в Кременчуці

Кременчуцька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно колишнього керівника підрядної організації, яка з 2019 року проводила реконструкцію каналізаційної насосної станції в м. Кременчук, та інженера (представника замовника робіт), який здійснював технічний нагляд за будівництвом.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, екскерівнику інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Інженеру – службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на посаді, керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості, завищивши фактичні обсяги робіт. Інженер, належним чином не перевіривши документи, затвердив вказані акти.

Як наслідок, за роботи, які фактично не були виконані, підрядна організація отримала понад 240 тис. гривень бюджетних коштів. Наразі з метою їх відшкодування до екскерівника підрядної організації прокуратура пред’явила позовну заяву.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Кременчуцьким районним управлінням поліції ГУНП в Полтавській області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації