Вхід | Реєстрація

Двох захисників із Новосанжарщини нагородили посмертно

Двох захисників із Новосанжарщини нагородили посмертно

Військові передали ордени матері й дружині загиблих героїв.

Наприкінці січня та на початку лютого цього року Президент України Володимир Зеленський підписав укази про нагородження орденами «За мужність» ІІІ ступеня воїнів Костянтина Заніздру та Костянтина Боярського (посмертно).

У п’ятницю, 14 червня, в приміщенні Новосанжарської селищної ради нагороди передали матері Костянтина Заніздри Оксані Іванівні та рідні Костянтина Боярського — дружині Олені й сину Максиму.

Нагадаємо, що 26 липня минулого року новосанжарець Костянтин Заніздра отримав тяжке поранення внаслідок мінометного обстрілу позицій на околиці населеного пункту Роботине Запорізької області. Побратими і медики намагалися врятувати життя військового. Його евакуювали з позиції для отримання медичної допомоги. На жаль, дорогою до госпіталю Герой помер від отриманих ран.

Костянтин Заніздра народився 2 квітня 1992 року на Кіровоградщині. Згодом родина переїхала до Нових Санжар. Захисник закінчив старші класи Новосанжарської школи. По завершенню навчального закладу Костянтин почав працювати, здебільшого на будівництві.

У 2018 році Костянтин познайомився зі своєю майбутньою дружиною Вікторією.

На фронті був навідником механізованого відділення військової частини А4712, мав звання солдата.

Костянтин Боярський загинув 26 листопада минулого року в районі міста Авдіївка Донецької області внаслідок артилерійсько-мінометного обстрілу. Мав звання «солдат», виконував обов’язки водія роти охорони.

Воїн народився 29 листопада 1987 року. Проживав у Полтаві. У полеглого захисника залишилися бабуся, дружина та син. Його поховали на кладовищі села Мала Перещепина Новосанжарської громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації