Вхід | Реєстрація

Україна збільшила імпорт товарів

Україна збільшила імпорт товарів

У січні-квітні Україна імпортувала товарів на 21,92 мільярда доларів США, що на 7,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас експорт українських товарів збільшився на 0,3%, до 13,45 мільярда доларів. Про це повідомляє Державна служба статистики.

«За січень-квітень експорт товарів становив 13 451 мільйона доларів США, або 100,3%, порівняно із січнем-квітнем минулого року, імпорт — 21 928,1 мільйона доларів, або 107,6%», — йдеться в повідомленні.

За даними Держстату, негативне сальдо за вказаний період склало 8,47 мільйона доларів (у минулому році воно також було негативним — 6,97 мільйона доларів).

Зовнішньоторговельні операції Україна проводила з партнерами із 210 країн світу.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, найбільше зросли обсяги експорту чорних металів (+16,4%), до 959,8 мільйона доларів, та жири/олії тваринного і рослинного походження (+3,0%), до 2,06 мільйона доларів. Водночас експорт зернових продемонстрував негативну динаміку — скорочення склало 7,4%, до 3,66 мільярда доларів.

Лідерами за обсягами зростання імпорту залишаються засоби наземного транспорту (+43,1%, до 2,61 мільярда доларів США) та ядерні реактори, котли і машини (+39,9%, до 1,92 мільярда доларів). Найбільшого скорочення обсягів зазнав імпорт палива, якого було ввезено на 40,4% менше, ніж роком раніше, на 2,69 мільярда доларів США.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації