Вхід | Реєстрація

Фонд держмайна отримав 100 тисяч гектарів землі

Фонд держмайна отримав 100 тисяч гектарів землі

Кабінет Міністрів передав 104 тисячі гектарів сільгоспземель в управління ДП «Фонд аграрних інвестицій», яке після корпоратизації отримає функції оператора земельних торгів. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

«Кабінет Міністрів України передав 2 764 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 104 тисячі гектарів у користування ДП «Фонд аграрних інвестицій». Наступний крок — корпоратизація Фонду аграрних інвестицій та старт перших онлайн-аукціонів з оренди», — йдеться в повідомленні.

За словами голови Фонду Віталія Коваля, ця земля стане першим пулом у проєкті «Земельний банк», який покликаний створити прозорий та ефективний ринок оренди державних сільгоспземель.

Після перетворення ДП «Фонд аграрних інвестицій» у товариство з обмеженою відповідальністю зі 100% державною часткою новостворена компанія зможе виконувати функції оператора земельних торгів.

Очікується, що проєкт «Земельний банк» відкриє для аграріїв можливість орендувати державні землі на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони на платформі Prozorro.Продажі. Аукціони стартують уже на початку липня.

Переможці аукціонів матимуть можливість укласти договори оренди державних земель строком до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років — для багаторічних. Стартова ціна лотів становитиме 12% нормативної грошової оцінки землі.

ФДМУ розраховує, що відкриття ринку оренди держземель через «Земельний банк» вже на першому етапі принесе до бюджету додатково 1 мільярд гривень, а при залученні всіх земель ця сума може зрости до понад 8 мільярдів гривень.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації