Вхід | Реєстрація

Із 2025 року формат роботи бригад екстренки зміниться

Із 2025 року формат роботи бригад екстренки зміниться

Робота працівників екстреної медичної допомоги стала ще важливішою. Попри повномасштабне вторгнення в країні продовжують реалізовувати реформування “екстренки”. Наступного року в бригадах “швидкої” працюватимуть парамедики та екстрені медичні техніки.

Як повідомили у Полтавській ОВА, днями у медіапросторі з'явилася інформація, що бригади “швидкої” у Кременчуці виїжджають на виклики у складі одного медпрацівника.

Роз'яснення щодо цієї ситуації надав директор Полтавського обласного центру ЕМД та МК Дмитро Лавренко: “У соціальних мережах шириться інформація від лікарів станції екстреної медичної допомоги у Кременчуці стосовно того, що бригади виїжджають на виклики у складі одного медичного працівника. Однак, нам про такі підтверджені факти невідомо. У Кременчуці всі бригади “екстренки” вирушають на виклик у складі лікаря й фельдшера або двох фельдшерів або фельдшера та сестри медичної”.

Він наголосив, що із 2025 року в бригадах екстреної медичної допомоги працюватимуть парамедики та екстрені медичні техніки. Над нововведеннями працювало Міністерство охорони здоров'я. Кабмін вніс зміни до постанови “Про затвердження Типового положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги”. Склад усіх бригад “екстренки” відповідатиме єдиному стандарту.

Нині на Полтавщині фельдшери з медицини невідкладних станів і медсестри, які працюють у бригадах екстреної медичної допомоги, мають пройти перенавчання й отримати кваліфікацію “парамедик”. Також в області триває підготовка водіїв-медичних техніків. Навчальні заклади випускають парамедиків. Зокрема, спільно з Полтавським базовим медичним коледжем затверджується відповідна програма перепідготовки.

Ситуація – на контролі. Якщо виникають проблемні питання, команда ОВА завжди на зв’язку та включена до процесу їх вирішення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації