Вхід | Реєстрація

У лісах заборонили висаджувати деякі види дерев

У лісах заборонили висаджувати деякі види дерев

Чужорідні види дерев заборонили використовувати для створення та відновлення лісів, щоб не знищити місцеву екосистему. Про це повідомили в Слобожанському лісовому офісі. Перелік із 13 чужорідних видів дерев затвердило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Ці види зелених насаджень здатні змінити або знищити цілі екосистеми. Не маючи природних ворогів на нових територіях, вони швидко розмножуються, захоплюють простір та витісняють місцеві види із природних ландшафтів.

Відтепер у лісах та лісосмугах не можна висаджувати: айлант найвищий, аралію маньчжурську, в’яз низький, гледичію колючу, горіх чорний, дуб червоний, каркас західний, клен ясенелистий, маслинку вузьколиста, павловнію (види та гібриди), робінію звичайну (акація), черемху пізню, ясен пенсільванський.

Ті дерева заборонених видів, які висадили раніше, вирубувати не будуть.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації