Вхід | Реєстрація

У «Столичному» знають все про ливарство

У «Столичному» знають все про ливарство

Із шкільних уроків історії нам відомо, що близько V тисячоліття до нашої ери люди відкрили для себе такий метал як мідь. Спершу вони кували її холодною, а навчилися вилучати з руди шляхом плавлення. Найвизначніші відкриття, якими користуємося ми сьогодні, були зроблені протягом останніх двох століть. Зокрема, вчені навчилися створювати штучні сплави металів, що являються незамінними для безперебійної роботи механізмів і різних машин. Одними з найпоширеніших виступають бабіти, антифрикційні литі сплави, до складу яких входить олово, свинець, стихій, олово та інших елементів. Іншими словами сплав складається з м’якої матриці, котру утворюють олово або свинець, та інтерметалідів. Подібна складова дозволяє матеріалу витримувати суттєві навантаження, забезпечуючи при цьому досить низький коефіцієнт тертя.

До речі, литий сплав був винайдений ще наприкінці 30-х років ХІХ століття. Його батьком являється американський фахівець Ісаак Беббіт. Саме тому антифрикційний сплав на основі олова з низьким коефіцієнтом тертя отримав назву бабіт. Американському винахіднику вдалося створити підшипник, без якого в наші дні не обходиться майже жоден двигун. Цікаво, що згодом за 20 тисяч доларів законодавчий орган Сполучених Штатів Америки викупив у Ісаака Беббіта патент на його винахід.

Продукцію «Столичного» гідно оцінили і в Україні, і в Європі

Сьогодні виробництво бабітів високими темпами відбувається і в Україні. Його центром є ливарний завод «Столичний», що спеціалізується на створенні матеріалів для пайки, металів і різноманітних сплавів. Київська компанія пропонує клієнтам:

  1. припої для паяння,
  2. бабіти,
  3. олово,
  4. свинець,
  5. сурьму,
  6. високоякісні сплави на основі цих металів і вироби з них.

За 11 років своєї успішної роботи працівники ливарного заводу «Столичний» налагодили забезпечення якісними матеріалами не лише вітчизняний ринок, а й склали достойну конкуренціє європейським та світовим виробникам. Тож якісну продукцію «Столичного» знають далеко за межами України. 

Переваги вітчизняного ливарного заводу

Своє популярність київська компанія здобула завдяки кільком важливим факторам у своїй роботі.

  • По-перше, «Столичний» являється відкривачем у сфері виробництва припоїв із флюсом.
  • По-друге, повний цикл виробництва, що контролюється на кожному етапі.
  • По-третє, залучення провідних фахівців вітчизняних науково-дослідних інститутів.
  • По-четверте, сучасне устаткування для виробництва високоякісної продукції.
  • По-п’яте, продукція, що відповідає світовим стандартам. 

Отож, відбудовувати країну та прославляти на міжнародній арені належить таким сучасним гігантам як «Столичний».


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації