Вхід | Реєстрація

У автомобільному та міському електричному транспорті відтепер працюватимуть електронні квитки

У автомобільному та міському електричному транспорті відтепер працюватимуть електронні квитки

Набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті" (Закон України № 3778-IX від 5 червня 2024 року).

Реалізація цього закону створить умови для належного функціонування автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті та запровадження електронного квитка поряд із паперовим.

Тепер питання використання електронного квитка врегульовано на законодавчому рівні, що робить його правовою підставою для укладення договору перевезення пасажирів та багажу. Закон надає Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури можливість встановити та затвердити форму електронного квитка, а також визначити обов’язкові реквізити та інформацію, яку має містити квиток.

Також, Законом № 3778-IX передбачено, що органи місцевого самоврядування мають:

  • запровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду;
  • встановити порядок її функціонування;
  • визначити особу, уповноважену здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації