Вхід | Реєстрація

ООН прогнозує скорочення населення до 15 мільйонів

ООН прогнозує скорочення населення до 15 мільйонів

До 2100 року населення України може скоротитися до 15,3 мільйона людей. Про це йдеться в перегляді прогнозів народонаселення світу на 2024 рік, підготовленому Департаментом із економічних і соціальних питань Секретаріату ООН.

За даними ООН, станом на 1 січня 2024 року населення України становило 37 мільйонів 441 тисяча людей.

До 2026 року населення України зростатиме й сягне 39,7 мільйона, після чого кількість людей в країні почне щороку зменшуватися, вважають у ООН. Так. у 2100 році чисельність населення може скоротитись до 15,3 мільйона осіб.

Заступник директора інституту демографії Олександр Гладун зазначив, що такий прогноз ООН — дуже песимістичний. Він, напевно, розроблений з урахуванням війни та відсутності жодних заходів демографічної політики. І не радить сприймати прогноз ООН щодо демографії як якийсь реальний вирок України.

За прогнозом інституту демографії у середині минулого року, чисельність населення України до 2037‑го може скоротитись приблизно до 30 мільйонів.
Олександр Гладун вважає, що найпесимістичніший прогноз для України в довгостроковій перспективі — це скорочення до 25 мільйонів громадян.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації