Вхід | Реєстрація

Щоб йога була безпечною

Щоб йога була безпечною

Здавалось би, що може бути небезпечного в заняттях  хатха-йогою?

Цей найдревніший вид фізичною культури із нині відомих людству, пройшов перевірку не те, що мільйони, а мільярди разів, протягом тисячоліть практики. Більше того, із йоги пішли всі сучасні модні фізкультурні напрямки, починаючи від пілатеса і закінчуючи танцями.

Окрім того, протягом тисячоліть йога залишається не лише максимально ефективною, а й найбільш демократичною. Нею можуть займатися люди будь-якого достатку. Маєш килимок, чохол для килимка і легкий одяг? Так, в тебе вже є все для того аби починати.

Та все ж, починаючи займатися йогою потрібно в обов'язковому порядку пам'ятати про певні перестороги.

І мова тут навіть не про медичні заборони. Дійсно, будь-який фаховий лікар і навіть банальний здоровий глузд підкажуть, що в період загострення серйозних хвороб чи маючи серйозні запущені патології, не варто бездумно навантажувати себе навіть йогою.

Є певні перестороги і небезпеки і для людей без серйозних патологій.

Кваліфіковані інструктори із йоги не втомлюються повторювати своїм учням про те, що йога - це не спорт. І займаючись нею непотрібно намагатися одразу досягти певного фізичного результату, скажімо, сісти в позу лотоса чи стати в бакасану. Навіть, якщо протягом кількох місяців, а то й років не вдається освоїти якусь складну асану, це не є невдачею.

Адже головним сенсом занять є не сісти в шпагат, а заспокоїти свій розум, досягти душевного спокою.

Більшість початківців цього ще не усвідомлюють і за будь-яку ціну намагаються досягти результату або хоча б, не відстати від своїх, більш просунутих і тренованих колег.

Ось тут все, як правило залежить від інструктора. Він повинен вчасно зупинити свого учня і цим самим вберегти людину від фізичної травми та душевного розчарування.

Від килимка багато залежить

Велике значення має й інвентар для йоги. Здавалось би, що потрібно для того аби нею займатися? Перелік зовсім невеличкий:

  • килимок;
  • чохол для килимка;
  • леггінси чи бриджі;
  • топ;
  • блок.

Між тим, якість цих речей прямо впливає на комфорт та безпеку адепта йоги.

Адже за допомогою того ж, блока можна облегшити свої зусилля для того, щоб освоїти омріяну бокасану.

А килимок із розміткою, доповнить розповідь інструктора і допоможе зайняти найбільш правильну позицію в асані. Окрім того на якісному килимку практично неможливо послизнутися чи втратити рівновагу.

Той же сучасний чохол для килимка є мультифункціональним. В ньому можна носити ще й телефон, одяг, інші дрібні речі. І з отаких здавалось би дрібниць і виникає загальний комфорт, спокій та впевненість у собі, що успішно доповнює зцілюючий ефект самої хатха-йоги.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації