Вхід | Реєстрація

Нацбанк обмежив карткові перекази між фізособами до 150 тисяч на місяць

Нацбанк обмежив карткові перекази між фізособами до 150 тисяч на місяць

З 1 жовтня 2024 року Національний банк тимчасово, на пів року, запроваджує ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для карткових переказів між фізичними особами, також відомих як P2P-перекази.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Це обмеження діятиме тільки на вихідні перекази між рахунками одного клієнта, відкритими в одному банку, і на рахунки інших фізичних осіб.

Однак, ліміт не поширюється на рахунки волонтерів, які відповідають критеріям, встановленим у постанові, а також на осіб, чиї підтверджені щомісячні доходи перевищують встановлений ліміт. Крім того, обмеження не стосуються переказів між власними рахунками клієнта в одному банку та переказів юридичних осіб.

Перекази за реквізитами IBAN не підпадають під ці обмеження.

У Нацбанку пояснили, що відповідні нововведення пов’язані з боротьбою проти "дропів" – це люди, які за оплату передають реквізити та дані своїх карткових рахунків у користування третім особам. Такі рахунки використовують як "транзитні" для переказу та "відмивання" незаконних коштів.

"Масштаби проблеми використання "дропів" оцінити складно через імітацію звичайної поведінки фізичної особи, проте загалом по системі йдеться про десятки тисяч "сплячих" та вже активних рахунків", – зазначили в НБУ.

За інформацією НБУ, 98% клієнтів банків щомісяця здійснюють перекази, що не перевищують зазначену суму, тому ці обмеження не вплинуть на їхню фінансову активність, – підкреслили в Нацбанку.

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації